Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Baklažánové batôžky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Unknown
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Sezóna  cukiet  a  baklažánov.

Rada  ho  grilujem či  zapekám..Tento tmavofialový plod je medzi zeleninou neprehliadnuteľný a celkom úspešne sa u nás udomácnil. Jeho domovinou je India a Čína, ale darí a mu aj v slovenských záhradkách.


 

reklama:

Suroviny

  • 2 stredne veľké baklažány
  • 115 g čerstvej mozzarelly
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 2 stredné paradajky
  • 4 lístky čerstvej bazalky
  • 4 stonky pažítky
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • soľ a korenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Nakrájajte baklažán na tenké plátky pozdĺžne a posypte soľou.

2. Krok

Zľahka ogrilujte baklažánové plátky z oboch strán.

3. Krok

Mozzarellu a paradajky nakrájame na malé kúsky.

4. Krok

Na ugrilovaný plátok baklažánu položíme plátok rajčiny a mozzarellky, posypeme soľou a korením, pokvapkáme trochou olivového oleja. Zrolujeme a zviažeme pažítkou a dozdobíme lístkami bazalky .

5. Krok

Ihneď podávajte.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

10444 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.