- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Banánové kocky
Banánové kocky
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 45min
Suroviny
- 6 banánov
- citrónová šťava
- 2,5 dcl smotany na šľahanie
- Piškóta :
- 7 lyžíc hladkej múky
- 7 bielok
- 3 lyžice oleja
- 1/2 prášku do pečiva
- na preliatie :
- 1dcl mlieka
- Krém:
- 7 dcl mlieka
- 200 g masla
- 60 g hladkej múky
- 7 lyžíc cukru
- 7 žĺtkov
- 2 vanilkové cukre
- čokoládové hobliny
Postup prípravy
1. Krok
Plech (32x24 cm) vysteľte papierom na pečenie. Predhrejte rúru na 180°C ..
2. Krok
Preosejeme múku s práškom do pečiva a premiešame. Z bielkov vyšľaháme penu. Za stáleho šľahania postupne vmiešame cukor. Aby ste získali tuhý bielkový sneh. Ak si medzi palcom a ukazovákom rozotrieme trochu snehu, nemali by sme cítiť žiadne kryštáliky cukru.
3. Krok
Pokračujte v šľahaní snehu pri najnižšej rýchlosti. Počas šľahania tenkým pramienkom prilievame olej. Nakoniec vareškou jemne vmiešame múku. Potom dáme cesto na plech, navrchu ho jemne vyrovnáme a pečieme cca. 15 minút.
4. Krok
Krém: Žĺtky, cukor a vanilkový cukor vyšľaháme dohladka. Pridajte trochu mlieka a zvyšok mlieka priveďte do varu. Nakoniec pridáme múku a vymiešame hladkú zmes. Keď mlieko vrie, tenkým pramienkom doň nalejte žĺtkovú zmes. Za stáleho miešania metličkou privedieme do varu a varíme, kým krém nezhustne. Podobne ako puding.
5. Krok
Uvarený krém preložíme do studenej misy prekryjeme ho na povrchu potravinovou fóliou a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
6. Krok
Upečenú piškótu necháme trochu vychladnúť. Opatrne odstráňte papier na pečenie . Vložíme späť na plech a rovnomerne polejeme horúcim mliekom.
7. Krok
Do vlažného krému pridáme zmäknuté maslo. Všetko spolu vyšľaháme, aby sa suroviny spojili. Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha.
8. Krok
Banány pozdĺžne prekrojte na polovice a polovice ihneď potrite citrónovou šťavou. nech neoxidujú.
9. Krok
Krém rovnomerne rozotrieme na piškótu ..Na krém poukladáme rozpolené banány a všetko potrieme šľahačkou. Vrch posypte hoblinkami čokolády. Zákusok dobre vychladíme v chladničke.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2317 videní