Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Banánový koláč

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Bananovy kolac.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 18
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 6 vajec M
  • 150 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 140 g polohrubej múky
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 prášok do pečiva
  • Plnka :
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 2 instantné želatíny
  • 500 g tvarohu
  • 100 g cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 4 zrelé banány
  • Čokoládová ganche :
  • 150 g tmavej čokolády
  • 120 ml smotany na šľahanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na piškótu vyšľaháme vajíčka spolu s cukrom a vanilkovým cukrom do svetlej a krémovej konzistencie. Môže to trvať až 10 minút . Múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva a preosejeme do vyšľahanej vaječnej zmesi. Všetko opatrne premiešajte.

2. Krok

Rúru predhrejeme na 180°C horný a spodný ohrev (teplovzdušná rúra 160 stupňov) . Plech s rámom ( 30 x 25 cm ) vystelieme papierom na pečenie. Na plech rozotrieme piškótové cesto. Cesto uhlaďte stierkou. Piškótu dáme piecť na 20 minút . Po uplynutí doby pečenia nezabudnite urobiť test špáradlom.

3. Krok

Na plnku vyšľaháme smotanu dotuha a počas šľahania vmiešame instantnú želatínu. Na tvarohovú zmes zmiešajte tvaroh s cukrom a vanilkovým extraktom, až kým nebude hladká. Šľahačku vmiešame do tvarohovej zmesi.

4. Krok

Banány ošúpeme, prekrojíme pozdĺžne na polovice a rozložíme na čokoládovú piškótu, až kým nebude piškóta úplne zakrytá. Tvarohovo smotanovú plnku rozotrite na banánový základ a podnos dajte na 2 hodiny do chladničky .

5. Krok

Na ganache jemne nasekajte tmavú čokoládu. Smotanu krátko privedieme do varu, zalejeme ňou nasekanú čokoládu a všetko dobre premiešame.

6. Krok

Na tvarohovú zmes natrieme ganache. Pozor: Zmes by mala pred rozotrením pôsobiť chladne, aby sa tvarohová hmota nezačala topiť. Banánový koláč sa môže podávať okamžite alebo ho nechajte v chladničke niekoľko hodín. Koláč tvorí cca 18 kusov.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

236 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.