- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Banánový koláč
Banánový koláč
- Kusov: 1
- Porcií: 18
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 6 vajec M
- 150 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- 140 g polohrubej múky
- 2 lyžice kakaa
- 1 prášok do pečiva
- Plnka :
- 200 ml smotany na šľahanie
- 2 instantné želatíny
- 500 g tvarohu
- 100 g cukru
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 4 zrelé banány
- Čokoládová ganche :
- 150 g tmavej čokolády
- 120 ml smotany na šľahanie
Postup prípravy
1. Krok
Na piškótu vyšľaháme vajíčka spolu s cukrom a vanilkovým cukrom do svetlej a krémovej konzistencie. Môže to trvať až 10 minút . Múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva a preosejeme do vyšľahanej vaječnej zmesi. Všetko opatrne premiešajte.
2. Krok
Rúru predhrejeme na 180°C horný a spodný ohrev (teplovzdušná rúra 160 stupňov) . Plech s rámom ( 30 x 25 cm ) vystelieme papierom na pečenie. Na plech rozotrieme piškótové cesto. Cesto uhlaďte stierkou. Piškótu dáme piecť na 20 minút . Po uplynutí doby pečenia nezabudnite urobiť test špáradlom.
3. Krok
Na plnku vyšľaháme smotanu dotuha a počas šľahania vmiešame instantnú želatínu. Na tvarohovú zmes zmiešajte tvaroh s cukrom a vanilkovým extraktom, až kým nebude hladká. Šľahačku vmiešame do tvarohovej zmesi.
4. Krok
Banány ošúpeme, prekrojíme pozdĺžne na polovice a rozložíme na čokoládovú piškótu, až kým nebude piškóta úplne zakrytá. Tvarohovo smotanovú plnku rozotrite na banánový základ a podnos dajte na 2 hodiny do chladničky .
5. Krok
Na ganache jemne nasekajte tmavú čokoládu. Smotanu krátko privedieme do varu, zalejeme ňou nasekanú čokoládu a všetko dobre premiešame.
6. Krok
Na tvarohovú zmes natrieme ganache. Pozor: Zmes by mala pred rozotrením pôsobiť chladne, aby sa tvarohová hmota nezačala topiť. Banánový koláč sa môže podávať okamžite alebo ho nechajte v chladničke niekoľko hodín. Koláč tvorí cca 18 kusov.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
44 videní