Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Barni čokoládové kocky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Barni.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.gurman.eu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 300 g polohrubej múky
  • 150 g práškového cukru
  • 3 dcl mlieka
  • 2 dcl oleja
  • 5 vajec
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • citrónová kôra
  • čokoládový ganache:
  • 200 g čokolády aspoň 60 %
  • 100 g mliečnej čokolády
  • 5 dcl smotany na šľahanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Múku preosejeme s práškom do pečiva. Premiešajte. Vajcia a cukor vyšľaháme. Mali by ste získať bledú, hustú penu s dvojitým objemom. Pridajte vanilkový cukor. Nastrúhame citrónovú kôru a šľaháme na najnižšej rýchlosti. Tenkým prúdom pridávajte olej.

2. Krok

Pokračujte v miešaní pri najnižšej rýchlosti. Striedavo a postupne primiešame mlieko a múku. Cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie 30 x 25. Pečieme cca. 30 minút vo vyhriatej rúre na 180°C. Piškóta je upečená vtedy , keď sa špáradlo zapichnuté do stredu vytiahne suché. Upečenú piškótu necháme 10 minút vychladnúť.

3. Krok

ČOKOLÁDOVÁ glazúra , ganache : Smotanu zohrejte tesne pod bod varu. Obe čokolády nasekáme. Dáme ich do odstavenej horúcej smotany. Po chvíli asi 2 minúty dobre premiešame, aby sa čokoláda rozpustila.

4. Krok

Pomocou rukoväte varešky urobte do piškóty otvory. Pri sebe cca. každé 2 cm, ale dávajte pozor, aby ste sušienku neprepichli až ku dnu . Otvory naplňte najskôr čokoládovou polevou a potom zvyškom zalejte celý povrch..

5. Krok

Koláč ochlaďte na izbovú teplotu. Vychladnutý preložíme do chladničky aspoň na 3 - 4 hodiny, potom nakrájame na porcie..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

995 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.