Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Barni čokoládové kocky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Barni.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.gurman.eu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 300 g polohrubej múky
  • 150 g práškového cukru
  • 3 dcl mlieka
  • 2 dcl oleja
  • 5 vajec
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • citrónová kôra
  • čokoládový ganache:
  • 200 g čokolády aspoň 60 %
  • 100 g mliečnej čokolády
  • 5 dcl smotany na šľahanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Múku preosejeme s práškom do pečiva. Premiešajte. Vajcia a cukor vyšľaháme. Mali by ste získať bledú, hustú penu s dvojitým objemom. Pridajte vanilkový cukor. Nastrúhame citrónovú kôru a šľaháme na najnižšej rýchlosti. Tenkým prúdom pridávajte olej.

2. Krok

Pokračujte v miešaní pri najnižšej rýchlosti. Striedavo a postupne primiešame mlieko a múku. Cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie 30 x 25. Pečieme cca. 30 minút vo vyhriatej rúre na 180°C. Piškóta je upečená vtedy , keď sa špáradlo zapichnuté do stredu vytiahne suché. Upečenú piškótu necháme 10 minút vychladnúť.

3. Krok

ČOKOLÁDOVÁ glazúra , ganache : Smotanu zohrejte tesne pod bod varu. Obe čokolády nasekáme. Dáme ich do odstavenej horúcej smotany. Po chvíli asi 2 minúty dobre premiešame, aby sa čokoláda rozpustila.

4. Krok

Pomocou rukoväte varešky urobte do piškóty otvory. Pri sebe cca. každé 2 cm, ale dávajte pozor, aby ste sušienku neprepichli až ku dnu . Otvory naplňte najskôr čokoládovou polevou a potom zvyškom zalejte celý povrch..

5. Krok

Koláč ochlaďte na izbovú teplotu. Vychladnutý preložíme do chladničky aspoň na 3 - 4 hodiny, potom nakrájame na porcie..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1096 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.