Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Bavorský jablkový koláč

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Bavorsky jablkovy kolac.jpg
12
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
1000.menu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 1:30 hod
reklama:

Suroviny

  • 250 g hladkej múky
  • 125 g masla
  • 80 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • Plnka:
  • 500 g mascarpone
  • 125 g cukru
  • 2 vajcia
  • 60 g džemu
  • 1 vanilkový cukor
  • Jablková vrstva:
  • 4 jablká
  • 50 g cukru
  • 1 lyžička mletej škorice
  • za hrsť plátkov mandlí
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vezmite veľkú misku, dajte do nej mäkké maslo a cukor. Podľa chuti môžete pridať vanilkový cukor. Vidličkou všetko popučte.

2. Krok

Do masla pridáme múku. Odporúčam vám, aby ste nedali všetku múku naraz, najskôr pridajte dve tretiny a potom pridávajte podľa konzistencie cesta. Maslo premiešajte s múkou, mali by ste získať homogénne a nie lepivé cesto. Ak sa vám zdá, že je cesto suché, pridajte k nemu pár polievkových lyžíc studenej vody.

3. Krok

Zaobstarajte si vhodnú koláčovú formu. Ja mám silikónovú, 22 cm. Na uľahčenie vyberania koláča z formy som na spodok dala dva pásy papiera na pečenie. Odoberajte kúsky z cesta, vyložte nimi dno a boky formy a prstami popritláčajte na tenkú vrstvu. Kým pripravíte plnku vložte koláč do chladničky.

4. Krok

Dajte mascarpone a cukor do misy. Vyšľahajte ich ich šľahačom do hladka. Počas šľahania pridávame po jednom vajíčka.

5. Krok

Jablká môžete potrebovať viac alebo menej ako štyri. Mám strednej veľkosti, veľké miniete 3, malých 5. Ja som použila hnedý cukor, dodá koláčiku karamelovú chuť. Ale bežný biely môžete tiež použiť.. Namiesto mandľových lupienkov môžete použiť akékoľvek orechy.

6. Krok

Jablká umyte, nakrájajte na štvrtiny a odstráňte stred s jadierkami.. Ošúpte ich a nakrájajte na malé kúsky.. Pridajte k nim cukor a škoricu, dobre premiešajte. Množstvo škorice môžete prispôsobiť podľa vašej chuti alebo ju vôbec nepoužite.

7. Krok

Vyberte koláč z chladničky. Na dno natrieme tenkú vrstvu džemu.

8. Krok

Na vrch nalejeme krémovú plnku, uhladíme stierkou.

9. Krok

Na plnku rovnomerne navrstvíme jablká.

10. Krok

Posypte jablká plátkami mandlí.

11. Krok

Predhrejte rúru na 180 ° C. Koláč pečieme 60-75 minút do zlatista. Majte na pamäti, že každá rúra je iná. Teploty a časy pečenia sa môžu líšiť od tých, ktoré sú uvedené v recepte. Hotový koláč nechajte úplne vychladnúť a až potom ho vyberte z formy. Veľmi mi pomohli naukladané pásy papiera.

12. Krok

Koláč nakrájajte na porcie a podávajte. Môžete ho posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť!

reklama:

1.jpg
1000.menu
2.jpg
1000.menu
3.jpg
1000.menu
4.jpg
1000.menu
5.jpg
1000.menu
6.jpg
1000.menu
7.jpg
1000.menu
8.jpg
1000.menu
9.jpg
1000.menu
10.jpg
1000.menu
11.jpg
1000.menu

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

765 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.