- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- omáčka
- Bešamelová omáčka
Bešamelová omáčka
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 20min
Suroviny
- 80 g tuku
- 60 g hladkej múky
- 0,75 l mlieka
- soľ
- žĺtok
Postup prípravy
1. Krok
Bešamel tvorí základ bielych omáčok.Z tuku a múky pripravíme svetlú zásmažku.Zalejeme ju mliekom a povaríme.Nakoniev zamiešame žĺtok, rozšľahaný v troche mlieka , ale už nevaríme.Len prehrejeme. Varením by sa žĺtok zrazil..Omáčka je vhodná k jemnej zelenine, k varenému alebo dusenému mäsu.
2. Krok
Zalievame ňou zmes zeleniny, cestovín, ale aj mäso pri zapekaní. Do omáčky môžeme pridať aj nastrúhaný tvrdý syr.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1583 videní