Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Bešamelová omáčka

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Besmel.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 20min
reklama:

Suroviny

  • 80 g tuku
  • 60 g hladkej múky
  • 0,75 l mlieka
  • soľ
  • žĺtok
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Bešamel tvorí základ bielych omáčok.Z tuku a múky pripravíme svetlú zásmažku.Zalejeme ju mliekom a povaríme.Nakoniev zamiešame žĺtok, rozšľahaný v troche mlieka , ale už nevaríme.Len prehrejeme. Varením by sa žĺtok zrazil..Omáčka je vhodná k jemnej zelenine, k varenému alebo dusenému mäsu.

2. Krok

Zalievame ňou zmes zeleniny, cestovín, ale aj mäso pri zapekaní. Do omáčky môžeme pridať aj nastrúhaný tvrdý syr.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1583 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.