Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Bešamelová omáčka

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Besmel.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 20min
reklama:

Suroviny

  • 80 g tuku
  • 60 g hladkej múky
  • 0,75 l mlieka
  • soľ
  • žĺtok
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Bešamel tvorí základ bielych omáčok.Z tuku a múky pripravíme svetlú zásmažku.Zalejeme ju mliekom a povaríme.Nakoniev zamiešame žĺtok, rozšľahaný v troche mlieka , ale už nevaríme.Len prehrejeme. Varením by sa žĺtok zrazil..Omáčka je vhodná k jemnej zelenine, k varenému alebo dusenému mäsu.

2. Krok

Zalievame ňou zmes zeleniny, cestovín, ale aj mäso pri zapekaní. Do omáčky môžeme pridať aj nastrúhaný tvrdý syr.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1713 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.