Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Bezlepkové palacinky

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Bezlepkove palacinky.jpg
6
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
1000.menu
  • Kusov: 10
  • Porcií: 5
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 400 ml mlieka
  • 3 vajcia
  • 7 lyžíc škrobu zemiakového
  • 4 lyžice oleja
  • štipka soli
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do misky dáme škrob.. Potom pridáme vajcia a štipku soli.. spolu vymiešame.. Vznikne nám hustá viskózna hmota..

2. Krok

Za stáleho miešania prilievame mlieko do cesta. Miešajte do hladka. Práve táto metóda - nalievanie tekutiny do vaječnej škrobovej hmoty a nie naopak nalievanie škrobu do mlieka - zabraňuje tvorbe hrudiek. Cesto je úplne homogénne. Nalejte do cesta rastlinný olej a znova premiešajte. Olej v ceste zabezpečí , aby sa pri vyprážaní nelepili. Hotové cesto necháme 10 minút odstáť.

3. Krok

Predhrejte panvicu na vysokú teplotu, najlepšie keď použijete špeciálnu panvicu s nepriľnavou vrstvou. Pred prvou palacinkou panvicu zľahka naolejujte. Nastavte oheň na stredný plameň. Nalejte polovicu naberačky cesta do panvice. cesto najskôr premiešame aby sa škrob zdvihol zospodu. Cesto krúživými pohybmi rozotrieme po dne panvice.

4. Krok

Smažte palacinku, kým nestmavne, potom ju otočte na druhú stranu. Tiež ju opečte do zlatista. Hotovú palacinku vyberte z panvice. Ďalej nemusíte panvicu mastiť. Zo všetkého cesta upečieme palacinky rovnakým spôsobom. Nezabudnite pred každou palacinkou premiešať cesto, aby sa škrob ak sa usadí na dne zas dostal do cesta..

5. Krok

Hotové palacinky podávajte s džemom, alebo kondenzovaným mliekom. Chutné sú najmä horúce - majú chrumkavý okraj, ktorý za studena zmäkne. Dobrú chuť!

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1700 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.