- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- palacinky
- Bezlepkové palacinky
Bezlepkové palacinky
- Kusov: 10
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 400 ml mlieka
- 3 vajcia
- 7 lyžíc škrobu zemiakového
- 4 lyžice oleja
- štipka soli
Postup prípravy
1. Krok
Do misky dáme škrob.. Potom pridáme vajcia a štipku soli.. spolu vymiešame.. Vznikne nám hustá viskózna hmota..
2. Krok
Za stáleho miešania prilievame mlieko do cesta. Miešajte do hladka. Práve táto metóda - nalievanie tekutiny do vaječnej škrobovej hmoty a nie naopak nalievanie škrobu do mlieka - zabraňuje tvorbe hrudiek. Cesto je úplne homogénne. Nalejte do cesta rastlinný olej a znova premiešajte. Olej v ceste zabezpečí , aby sa pri vyprážaní nelepili. Hotové cesto necháme 10 minút odstáť.
3. Krok
Predhrejte panvicu na vysokú teplotu, najlepšie keď použijete špeciálnu panvicu s nepriľnavou vrstvou. Pred prvou palacinkou panvicu zľahka naolejujte. Nastavte oheň na stredný plameň. Nalejte polovicu naberačky cesta do panvice. cesto najskôr premiešame aby sa škrob zdvihol zospodu. Cesto krúživými pohybmi rozotrieme po dne panvice.
4. Krok
Smažte palacinku, kým nestmavne, potom ju otočte na druhú stranu. Tiež ju opečte do zlatista. Hotovú palacinku vyberte z panvice. Ďalej nemusíte panvicu mastiť. Zo všetkého cesta upečieme palacinky rovnakým spôsobom. Nezabudnite pred každou palacinkou premiešať cesto, aby sa škrob ak sa usadí na dne zas dostal do cesta..
5. Krok
Hotové palacinky podávajte s džemom, alebo kondenzovaným mliekom. Chutné sú najmä horúce - majú chrumkavý okraj, ktorý za studena zmäkne. Dobrú chuť!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1700 videní