Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Biele kokosové ježe

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Biele kokosove jeze.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 44
  • Porcií: 44
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • Cesto :
  • 250 g hladkej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 1,5 dcl oleja
  • 1 dcl mlieka
  • 3 vajcia
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 prášok do pečiva
  • Biela čokoládová poleva:
  • 200 g bielej čokolády
  • 150 g masla
  • 1,5 dcl mlieka
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 - 3 lyžice kokosového likéru ( nemusí byť )
  • Obaľovanie :
  • 200 - 300 g kokosovej múčky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Plech (35x20 cm) vystelieme papierom na pečenie. ■ Rúru vyhrejeme na 180°C .

2. Krok

Z bielkov a štipky soli vyšľaháme penu. Šľaháme ďalej a postupne vmiešame 50 g cukru. Aby sme získali tuhý sneh z bielkov . ■ Preosejte múku a prášok do pečiva a dobre premiešajte. ■ Vyšľaháme žĺtky, zvyšný cukor a vanilkový cukor. Mali b y ste získať hustú, bledú penu. Prilejeme mlieko a olej a preosiatu múku. Vyšľaháme hladké cesto, do ktorého jemne ručne a postupne (po 3 častiach) vmiešame sneh z bielkov. ■ Nalejte cesto na pripravený plech. Pečieme cca. 20 minút do zlatista . Piškóta je hotová, keď v strede zapichneme špáradlo a vyjde suché.

3. Krok

BIELA ČOKOLÁDOVÁ poleva : Bielu čokoládu nalámte .. Pridáme maslo a vanilkový cukor a zalejeme mliekom. Dajte na sporák na strednú teplotu, aby sa rozpustila biela čokoláda a maslo . Roztopenú zmes odstavte a vmiešajte likér. Ten môžete kľudne aj vynechať. Polevu ochlaďte na izbovú teplotu. Zhustne.

4. Krok

Upečenú piškótu ochlaďte na izbovú teplotu. ■ Vychladnutú ju nakrájajte na kocky 4x4 cm alebo podľa chuti. ■ Nasypte strúhaný kokos do hlbokého taniera alebo plytkej misky. ■ Napichnite prvú kocku z piškóty na drevenú špajlu. Štvrtinu namáčame v poleve a potom pomocou lyžice ju polejeme zo všetkých strán. Preliatu kocku mierne nechajte odkvapkať. Nakoniec ju obalíme v kokosovej múčke a položíme na podnos. Rovnakým spôsobom obalíme všetky kocky . ■ Plech s kokosovými kockami vložte do chladničky. Aby čokoláda stuhla.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1152 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.