Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Biele kokosové ježe

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Biele kokosove jeze.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 44
  • Porcií: 44
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • Cesto :
  • 250 g hladkej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 1,5 dcl oleja
  • 1 dcl mlieka
  • 3 vajcia
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 prášok do pečiva
  • Biela čokoládová poleva:
  • 200 g bielej čokolády
  • 150 g masla
  • 1,5 dcl mlieka
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 - 3 lyžice kokosového likéru ( nemusí byť )
  • Obaľovanie :
  • 200 - 300 g kokosovej múčky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Plech (35x20 cm) vystelieme papierom na pečenie. ■ Rúru vyhrejeme na 180°C .

2. Krok

Z bielkov a štipky soli vyšľaháme penu. Šľaháme ďalej a postupne vmiešame 50 g cukru. Aby sme získali tuhý sneh z bielkov . ■ Preosejte múku a prášok do pečiva a dobre premiešajte. ■ Vyšľaháme žĺtky, zvyšný cukor a vanilkový cukor. Mali b y ste získať hustú, bledú penu. Prilejeme mlieko a olej a preosiatu múku. Vyšľaháme hladké cesto, do ktorého jemne ručne a postupne (po 3 častiach) vmiešame sneh z bielkov. ■ Nalejte cesto na pripravený plech. Pečieme cca. 20 minút do zlatista . Piškóta je hotová, keď v strede zapichneme špáradlo a vyjde suché.

3. Krok

BIELA ČOKOLÁDOVÁ poleva : Bielu čokoládu nalámte .. Pridáme maslo a vanilkový cukor a zalejeme mliekom. Dajte na sporák na strednú teplotu, aby sa rozpustila biela čokoláda a maslo . Roztopenú zmes odstavte a vmiešajte likér. Ten môžete kľudne aj vynechať. Polevu ochlaďte na izbovú teplotu. Zhustne.

4. Krok

Upečenú piškótu ochlaďte na izbovú teplotu. ■ Vychladnutú ju nakrájajte na kocky 4x4 cm alebo podľa chuti. ■ Nasypte strúhaný kokos do hlbokého taniera alebo plytkej misky. ■ Napichnite prvú kocku z piškóty na drevenú špajlu. Štvrtinu namáčame v poleve a potom pomocou lyžice ju polejeme zo všetkých strán. Preliatu kocku mierne nechajte odkvapkať. Nakoniec ju obalíme v kokosovej múčke a položíme na podnos. Rovnakým spôsobom obalíme všetky kocky . ■ Plech s kokosovými kockami vložte do chladničky. Aby čokoláda stuhla.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

729 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.