Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Bravčové rebrá na pive so zemiakmi v rúre

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Bravcove rebra so zemiakmi.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 1:30 hod
reklama:

Suroviny

  • 1 kg mäsitých bravčových rebier
  • 600 g zemiakov
  • 100 g cibule
  • 100 g údenej slaniny
  • 330 ml svetlého piva
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica medu
  • 1 lyžička mletej údenej papriky
  • 1 bobkový list
  • 4 vetvičky tymiánu
  • 2 vetvičky rozmarínu
  • mleté čierne korenie a soľ a podľa chuti
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Bravčové rebrá nakrájajte na jednotlivé kúsky. Slaninu nakrájajte na malé prúžky, ak je v kuse, alebo na tenké plátky, ak je už v plátkoch. Cibuľu a cesnak ošúpeme. Cibuľu nakrájame na veľké kocky. Cesnak nechajte celý ..

2. Krok

Zahrejte veľkú panvicu s 2 polievkovými lyžicami olivového oleja . Rebierka ochutíme mletým čiernym korením a soľou. Vložte do panvice a smažte na vysokej teplote 5 minút, občas otočte. Môžete to urobiť v dvoch častiach. Zhnednuté rebrá vyberte na pekáč alebo zapekaciu misu.

3. Krok

Zemiaky umyte a ošúpte. Nakrájajte ho na malé kúsky. Vysušte obrúskami. Na panvici na zvyšnom oleji za pravidelného miešania opekáme 5 minút zemiaky. V prípade potreby pridajte viac oleja. Zemiaky preložíme do pekáča s rebrami.

4. Krok

Do panvice pridajte zvyšný olej a nakrájanú slaninu a opekajte 2-3 minúty, kým slanina nevytiahne väčšinu tuku. Pridajte nakrájanú cibuľu, celé strúčiky cesnaku a za stáleho miešania opekajte na miernom ohni 5 minút, kým cibuľa nezozlatne.

5. Krok

Do panvice pridajte med a údenú papriku a na miernom ohni za stáleho miešania varte ďalšie 3 minúty. Potom opatrne nalejte pivo do panvice a panvicu odglazujte, pričom všetky zhnednuté kúsky zo stien a dna panvice zoškrabte drevenou lyžicou.

6. Krok

Nalejte celý obsah panvice do pekáča s bravčovými rebrami a zemiakmi. Pridajte bobkový list, rozmarín a tymian. Pekáč vložíme do stredu rúry predhriatej na 180°C. Bravčové rebierka pečieme na pive so zemiakmi asi hodinu, kým nie sú hotové. Rebrá pravidelne polievame omáčkou. Ihneď podávajte.

reklama:

Ak máte veľký pekáč, ktorý sa dá použiť na varnej doske aj v rúre, môžete použiť len to, bez vyberania opečených rebierok a všetko pridávať postupne: slaninu, cibuľu a cesnak, potom zemiaky. Všetko spolu orestujeme, pridáme med, papriku a bylinky, zalejeme pivom a vložíme do rúry.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

128 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.