- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zeleninové jedlá
- Brokolicový kastról s kuracou pečeňou
Brokolicový kastról s kuracou pečeňou
- Kusov: 1
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 500 g kuracia pečeň
- 500 g brokolica
- 40 g tvrdého syra
- 6 vajec
- 120 g kyslej smotany
- 2 lyžičky hladkej múky
- soľ a korenie podľa chuti
- 6 lyžíc oleja
Postup prípravy
1. Krok
1 l vody priveďte do varu, pridajte soľ (0,5 lyžičky). Čerstvú brokolicu blanšírujte 3-4 minúty vo vriacej vode. Potom brokolicu ponorte do studenej/ľadovej vody, aby si zachovala svoju žiarivú zelenú farbu.
2. Krok
Kuraciu pečeň medzitým opláchneme a osušíme, nakrájame na 2-3 časti. Zapnite rúru na predhriatie na 180°C Na panvici zohrejte rastlinný olej (4 polievkové lyžice), pridajte pečeň a poprášte ju múkou..
3. Krok
Za stáleho miešania smažte na vysokej teplote 2-3 minúty zo všetkých strán, pridajte soľ (0,5 lyžičky) a odstráňte z tepla.
4. Krok
Vymiešajte vajcia a kyslú smotanu. Pridáme soľ (štipku), mleté čierne korenie a najemno nastrúhaný syr. Všetko dobre premiešame.
5. Krok
Zapekaciu misu vymastíme olejom . Pridáme opečenú kuraciu pečeň a brokolicu.
6. Krok
Zlejeme vaječnou zmesou.. Vložte pekáč do rúry predhriatej na 180°C na 20-25 minút. Brokolicový kastról s kuracou pečeňou je pripravený. Necháme chvíľu postáť a podávame.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
94 videní