Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Bruschetta so strateným vajíčkom

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Posirovane.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
povar.ru
  • Kusov: 2
  • Porcií: 2
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 30min
reklama:

Suroviny

  • 2 plátky bieleho chleba
  • 2 vajcia
  • 1 paradajka
  • 1 lyžica oleja
  • štipka soli
  • mleté čierne korenie
  • mladá cibuľka
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Pošírované vajcia môžeme variť vo vriacej okyslenej vode, no nie vždy sa im to podarí. Ak chcete získať perfektné pošírované vajíčko, najlepšie je použiť potravinársku fóliu! Položte ju na šálky alebo poháre a urobte malé priehlbiny. Namažte priehlbiny rastlinným olejom a do každého vložte vajíčko. Snažte sa nerozbiť žĺtky. Ak fóliu vo vnútri nenamažete olejom, bude ťažké oddeliť hotové pošírované vajíčko. Opatrne zviažte konce fólií tak, aby boli vajíčka vo vrecúškach uzatvorené.

2. Krok

V hrnci prevarte vodu a vložte do nej vrecká s vajíčkami. Znížte teplotu na strednú a varte asi 2 minúty. Bielko by mal byť tuhé, ale žĺtok nie. Opatrne vyberte vrecká na tanier.

3. Krok

Plátky chleba pokvapkáme zvyšným rastlinným olejom. Opečte ich na panvici do zlatista z oboch strán a nechajte mierne vychladnúť. Paradajku umyjeme a nakrájame na plátky. Plátky chleba potrieme kyslou smotanou alebo majonézou. Na bruschettu poukladáme nakrájané paradajky. Pošírované vajcia položte na plátky paradajok a opatrne z nich odstráňte fóliu. Okoreníme a posypeme nasekanou zelenou cibuľkou.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

567 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.