- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- susienky
- Burgenlandské slniečka
Burgenlandské slniečka
- Kusov: 40
- Porcií: 40
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 45min
Suroviny
- 300 g hladkej múky
- 200 g masla
- 100 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 2 žĺtky
- Sneh :
- 2 bielka
- 300 g práškového cukru
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- štipka soli
- džem podľa chuti na plnenie
Postup prípravy
1. Krok
Rúru predhrejeme na 175 °C horný a spodný ohrev. Múku, maslo, cukor, vanilkový cukor a žĺtok dáme na pracovnú dosku a rýchlo vypracujeme na krehké cesto. Necháme 1 hodinu odležať v chladničke.
2. Krok
Medzitým vyšľaháme bielka do polotuha, pridáme cukor a citrónovú šťavu a vyšľaháme veľmi tuhý sneh. Minimálne 15 minút .Naplňte do cukrárskeho vrecka s hviezdicovou tryskou a vložte do chladničky. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 2-3 mm, vykrajujeme okrúhle sušienky (ja to robím vždy medzi dvoma papiermi na pečenie), poukladáme na plech a na okraj polovice sušienok nanesieme snehovú zmes. Uistite sa, že na povrchu sušienok nie je múka, inak sa na ne sneh neprichytí.
3. Krok
Pečieme asi 12-15 minút. Sneh by mal byť stále biely. Keksík bez bielkov lepíme spolu s keksíkom s bielkom s džemom. Vždy to robím s vreckom, pričom streknem medzi sušienky a na vrch do stredu snehu.
4. Krok
Sušienky vydržia pri skladovaní v suchej plechovke cca 14 dní. Je tu aj možnosť všetky koláčiky ozdobiť snehovou zmesou a neskladať ich ako ja.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
791 videní