Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Chrumkavé hubové rezne

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Chrumkavé hubové rezne
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Chrumkavé hubové rezne Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 25min

Ak máte radi klasické rezne, ale chcete vyskúšať niečo sezónne a originálne, určite sa pozrite na lesné huby. Chrumkavé hubové rezne v sebe spájajú dokonalú kombináciu zlatistého obalu a jemnej chuti čerstvých húb. Ak nemáte možnosť ísť do lesa alebo ste zmeškali ich sezónu, môžete použiť aj veľké šampiňóny..

reklama:

Suroviny

  • 500 g lesných húb
  • 2 kusy vajec
  • 100 g hladkej múky
  • 150 g strúhanky
  • 50 g strúhaného parmezánu
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • štipka soli
  • štipka čierneho korenia
  • 200 ml oleja na vyprážanie
  • 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
  • Dip:
  • 200 g majonézy
  • 1/2 lyžičky sušeného chili
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava húb: Húb dôkladne umyte a ak sú väčšie, nakrájajte ich na plátky s hrúbkou približne 1 cm. Pripravte si tri misky: do prvej dajte múku, do druhej rozšľahané vajcia so štipkou soli a korenia a do tretej zmiešajte strúhanku s nastrúhaným parmezánom, paprikou a oreganom.

2. Krok

Obaľovanie húb: Každý kúsok huby najprv obaľte v múke, potom ponorte do vajíčka a nakoniec obaľte v strúhanke s parmezánom. Pre extra chrumkavosť môžete celý proces zopakovať.

3. Krok

Smaženie: V panvici s hlbokým dnom rozohrejte olej. Rezné smažte z oboch strán, kým nezískajú zlatistú farbu, čo zvyčajne trvá asi 2–3 minúty na každej strane, kým nie sú pekne chrumkavé. Hubové rezne podávajte posypané nasekanou petržlenovou vňaťou a s dipom, ktorý pripravíte zmiešaním majonézy, štipky chili a citrónovej šťavy.

reklama:

Pre obohatenie receptu môžete do strúhanky pridať sezamové semienka alebo rozdrvené kukuričné lupienky, čo dodá jedlu zaujímavú chuť a textúru.

Tento recept určite obohatí váš jedálniček a prinesie do neho sviežosť a chuť prírody!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

136 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.