Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Chutné krokety so syrom

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Chutné krokety so syrom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Chutné krokety so syrom Foto: www.shutterstock.com
  • Kusov: 10
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 0min

Ak máte doma zvyšky uvarených zemiakov a hľadáte spôsob, ako ich využiť, skúste pripraviť chutné krokety so syrom. Tieto krehké a chrumkavé guľky sú skvelou pochúťkou, ktorá poteší celú rodinu – deti aj dospelých!

reklama:

Suroviny

  • Na krokety:
  • 450 g uvarených zemiakov
  • 50 g mozzarelly
  • 2 lyžičky soli
  • 50 g parmezánu
  • Štipka čierneho korenia
  • Na trojobal a smaženie:
  • 3 vajcia
  • 200 g strúhanky
  • 100 g hladkej múky
  • Štipka soli
  • 200 ml oleja na smaženie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava zemiakov: Ak nemáte zvyšné uvarené zemiaky, použite zemiaky, ktoré sa nerozvaria, ideálne druh A. Ošúpte ich a varte v osolenej vode, kým nezmäknú. Po uvarení ich sceďte a nechajte vychladnúť.

2. Krok

Príprava syra: Kým sa zemiaky ochladzujú, nastrúhajte parmezán a mozzarellu nakrájajte na malé kocky. Aby sa zbavila nadbytočnej vlhkosti, zabaľte mozzarellu do papiera na utieranie.

3. Krok

Zemiaková zmes: Uvarené zemiaky jemne nastrúhajte alebo ich prepasírujte cez lis. Do tejto zmesi pridajte nastrúhaný parmezán a dochuťte štipkou čierneho korenia. Nesolíte, parmezán už obsahuje soľ.

4. Krok

Tvorba krokiet: Z pripravenej zemiakovej zmesi odoberte malé množstvo, vytvorte placku a do stredu vložte kúsok mozzarelly. Potom zabaľte do guľky. Hotové guľky nechajte asi 20 minút stuhnúť v chladničke.

5. Krok

Príprava trojobalu: Na tri taniere si pripravte hladkú múku, rozšľahané vajcia so štipkou soli a strúhanku. Každú zemiakovú guľu obaľte v múke, potom v vajíčku, strúhanke, znovu v vajíčku a nakoniec opäť v strúhanke. Tieto obalené krokety dajte na 30 minút do chladničky pred smažením.

6. Krok

Smaženie krokiet: V hlbšej panvici rozohrejte olej a krokety smažte dozlatista. Môžete ich podávať okamžite, ale sú výborné aj studené, takže sa dajú vychutnať neskôr.

reklama:

Tento recept na krokety je jednoduchý a vynikajúci spôsob, ako využiť zvyšné zemiaky. Chrumkavé na povrchu, jemné vo vnútri, a plné syrové náplne – ideálna pochúťka na večeru alebo občerstvenie!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

14 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.