Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Chutné medové sušienky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Medove susienky3.jpg
3
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
gotujmy.pl
  • Kusov: 40
  • Porcií: 40
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 30min
reklama:

Suroviny

  • 80 g masla
  • 1/2 šálky cukru
  • 1/2 šálky medu
  • 3 šálky hladkej múky
  • 2 lyžičky octu
  • 1 vajce
  • 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
  • 2 lyžičky perníkového korenia
  • štipka soli
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

V hrnci rozpustíme maslo, med a cukor, nakoniec pridáme ocot a vychladíme. Múku preosejeme a nasucho zmiešame so soľou, sódou a perníkovým korením k suchým surovinám, pridáme vajíčko a tekutú zmes s medom, vymiešame hladkú hmotu cesto, vychlaďte ho aspoň 2 hodiny v chladničke. Vychladnuté cesto rozvaľkáme na tenko a formičkou vykrajujeme tvary sušienok, ja som použila pečiatky, tak som na ne urobila aj vzor. Pečieme pri teplote 190°C asi 8 minút.

reklama:
Medove susienky2.jpg
gotujmy.pl
Medove susienky2.jpg
gotujmy.pl

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

460 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.