- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Cibuľovo slaninové šúľance
Cibuľovo slaninové šúľance
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 1 kg zemiakov
- 250 g hrubej múky
- 2 žĺtky
- 1 lyžička soli
- štipka muškátového orieška
- 80 g masla
- 200 g údenej slaniny
- 2 cibule
- petržlenová vňať
- Na podávanie :
- 200 g kyslej smotany
Postup prípravy
1. Krok
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode. Dôkladne scedíme a ešte teplé roztlačíme . Necháme úplne vychladnúť, potom po troškách pridávame soľ, muškátový oriešok, vajcia a múku.
2. Krok
Na pomúčenej doske vyvaľkáme šúľok s priemerom približne 1 cm. Nakrájajte na 3-4 cm kúsky. Konce šúľancov vyformujeme dlaňami. Šúlance varíme v mierne osolenej vriacej vode niekoľko minút. (Keď vystúpia na hladinu vody, povarte ešte 1-2 minúty.) Uvarené vložte do misy a zmiešajte s polovicou masla, potom odložte.
3. Krok
Začneme ohrievať panvicu na nízkej teplote. Slaninu vypražíme z tuku, medzitým ošúpeme cibuľu a nakrájame na plátky. Opečenú slaninu vyberieme z panvice a na zvyšnom tuku na miernom ohni opražíme cibuľu. Ochutíme soľou a korením..
4. Krok
Druhú polovicu masla začnite rozohrievať na panvici pri strednej teplote, pridajte šúľance a pár minút ich opekajte. Keď majú peknú farbu, zmiešame ich s opraženou cibuľkou a slaninou a nakoniec posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou. Hotové podávame s kyslou smotanou.
Priemerné hodnotenie receptu
(3 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
866 videní