- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Čínsky žĺtkový koláč
Čínsky žĺtkový koláč
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- Piškóta :
- 6 bielkov
- 200 g rozpusteného masla
- 150 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 lyžička rumovej esencie
- 130 g hladkej múky
- 1 prášok do pečiva
- 30 g kakaa
- 100 g nasekaných vlašských orechov
- Na polevu :
- 6 žĺtkov
- štipka soli
- 150 g práškovho cukru
- 1 lyžica vanilkovej esencie
- 2 - 3 kocky čokolády
Postup prípravy
1. Krok
Vo veľkej mise dobre premiešame ingrediencie na piškótu .. Najskôr vyšľaháme bielká , pridáme cukor ,malo múku s práškom do pečiva a s kakaom a nakoniec orechy.. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C 30 minút, alebo kým vrch nemá na povrchu drobné praskliny.
2. Krok
Medzitým si vymiešame polevu nasledovne: Vo veľkej mise vymiešame žĺtky, práškový cukor, soľ a vanilku pri maximálnych otáčkach, až kým nebude mať konzistenciu hustého snehu a žĺtky nezbelejú.
3. Krok
Polevou ihneď polejeme vrch piškóty a potom plech opäť vložíme do rúry. Keď vložíte plech späť do rúry a okamžite ju vypnite. Poleva sa teda usuší bez pripálenia v zvyškovom teple.
4. Krok
Vyberte z rúry, keď sú žĺtky pevné. Na vrch nastrúhame čokoládu a vychutnávame. Porciovaný alebo celý koláč uchovávajte v chladničke.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
146 videní