- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Čo urobiť aby nám piškóta po upečení nepadla?
Čo urobiť aby nám piškóta po upečení nepadla?

- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Perfektná piškóta..To je sen každej gazdinky ktorá rada pečie..
Urobiť piškótu podľa predstáv nieje tak jednoduché. Viem si predstaviť radosť v očiach každej ženy keď sa pozerá cez sklo do rúry a vidí ako krásne piškóta rastie, a ………… Je to v keli keď ju vytiahne z rúry..:( Piškóta spľasne a je po radosti.
Čo robiť aby sa to podarilo? Snáď vám pomôže niekoľko rád a vaša piškóta bude dokonalá.
Mnohí si myslia že upiecť piškótovú tortu je malina…Čerta starého . Treba skúsiť dodržiavať tieto zásady:
- -Bielka musíte ušľahať pevne aby nadvihli cesto.. Bielková pena musí byť tuhá a lesklá a po obrátení misky musí držať na dne.
- -Nikdy nevymazávajte plech..Ani boky.Treba používať papier na pečenie. Keď formu vymastíte cesto sa vám pri krajoch nebude dvíhať,a v strede sa urobí veľká bublina.
- -Piškóta vám lepšie narastie ak do cesta pridáte pár kvapiek citrónovej šťavy alebo malú lyžičku octu a 1-2 lyžice vody.
- -Ďalšia dôležitá rada.. Rúra musí byť predhriata a hneď ako cesto vymiešate šup s ním do rúry.. Žiadne zapínanie rúry už keď je cesto na plechu .
- -Ešte som kdesi čítala že je dobré dať piškótu vychladnúť 50 cm nad zem..
Ja osobne ju z rúry nevyberám ale nechám ju vychladnúť v rúre pri otvorených dvierkach..(Samozrejme pokiaľ mi to čas dovoľuje)Čo urobiť aby piškkóta
Priemerné hodnotenie receptu
(3.9 / 5)
39 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
160800 videní