Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Čokoládovo banánové rezy

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Cokoladovo bananove rezy.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • Krehký kakaový základ:
  • 350 g hladkej múky
  • 120 g práškového cukru
  • 175 g masla
  • 1 vajce
  • 0,5 prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 30 g kakaa
  • Čokoládová ganache s banánmi:
  • 350 ml smotany na šľahanie
  • 375 g horkej čokolády
  • 3 banány
  • Banánový jogurtový krém:
  • 400 ml smotany na šľahanie
  • 100 g kyslej smotany
  • 3 banánové jogurty
  • 1 prášková želatína
  • 1 vanilkový cukor
  • Čokoládová poleva:
  • 100 g horkej čokolády
  • 75 g masla
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najprv si pripravte kakaový krehký základ. Všetky uvedené suroviny vymiesime na jednotné cesto. Pplech vymastíme maslom a vysypeme múkou. Cesto rozvaľkáme alebo dlaňami sploštíme a pokryjeme celý povrch plechu. Cesto popicháme vidličkou, aby sa pri pečení príliš nenadvihlo a pečieme 10 minút pri 190°C.

2. Krok

Keď je cesto upečené, sladkú smotanu zohrejeme takmer k varu. Potom ju odstavte, nalámte čokoládu a počkajte, kým sa všetky kúsky roztopia. Občas premiešame vareškou. Keď zmiznú všetky hrudky, roztopenú zmes nalejeme na koláč, uhladíme a dáme do chladničky.

3. Krok

Po 20 minútach banány ošúpeme a nakrájame na kolieska hrubé asi 1,5 cm. Koláč vyberieme z chladničky a krúžky rovnomerne rozložíme na napoly stuhnutú ganache. Vložte späť do chladničky na ďalších 40 minút.

4. Krok

Krém pripravíte tak, že najskôr vyšľaháte šľahačkovú smotanu. Keďže používam rastlinnú, v kréme nie je pridaný cukor. Ak použijete živočíšnu smotanu, pridajte lyžicu práškového cukru. Do šľahačky pridáme banánový jogurt, kyslú smotanu a vanilkový cukor. Počas miešania postupne pridávame vopred pripravený želatínu podľa návodu na obale. Keď máte vmiešanú všetku želatínu, vyberte zákusok z chladničky a krém opatrne naň natrite aby ste nepohli banánmi. Rozotrieme a uhladíme stierkou.

5. Krok

Na čokoládovú polevu rozpustite čokoládu a maslo. Roztopenou zmesou pofŕkame vrch a počkáme, kým stuhne.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

435 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.