Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Čokoládovo kávová roláda

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Rolada s cokoladou a kavou.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 35min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta :
  • 6 vajec
  • 6 lyžíc cukru
  • 5 lyžíc oleja
  • 70 ml studenej kávy
  • 6 lyžíc polohrubej múky
  • 2 lyžice kakaa
  • 2 lyžice rumovej esencie
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • Na čokoládovo kávový krém:
  • 2 žĺtky
  • 1 lyžica cukru
  • 100 ml kávy
  • 3 pláty želatíny
  • 150 g mliečnej čokolády
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 4 lyžice amaretta
  • 30 g horkej čokolády + 1 lyžica mlieka na ozdobu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Oddeľte vajcia. Bielky vyšľaháme so štipkou soli, potom pridáme cukor a šľaháme, kým nevznikne tuhý sneh. Pridajte žĺtky, olej a kávu. Múku preosejeme s práškom do pečiva a kakaom. Postupne zmes zapracovávame a pomalými pohybmi premiešavate silikónovou stierkou. Na záver pridáme rumovú esenciu. Plech 34 x 36 cm vystelieme papierom na pečenie, vylejeme naň cesto a zarovnáme. Plech vložíme do vyhriatej rúry na 180°C na 14 minút. Po upečení piškótu preklopíme z plechu na vlhkú utierku a opatrne stiahneme papier na pečenie.. Za horúca zrolujte spolu s utierkou a necháme vychladnúť..

2. Krok

Čokoládovo kávový krém: Plátky želatíny namočíme na 10 minút do studenej vody. V nerezovej miske Vyšľaháme žĺtky s cukrom a kávou. Preneste misku do parného kúpeľa, neustále miešajte, kým sa cukor úplne neroztopí. Vyberte misku z horúcej vody, pridajte kúsky nalámanej čokolády, miešajte, kým sa čokoláda úplne neroztopí. Pridáme odkvapkané pláty želatíny, dobre premiešame, necháme vychladnúť. Smotanu na šľahanie, vyšľaháme do polotuha. Pridáme vychladnutý čokoládový krém a šľaháme do tuha. Na záver pridáme likér amaretto. Z krému si odoberieme trochu na zdobenie , ostatný rozotrieme na piškótu .. Piškótu potom pevne zrolujeme a odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky.

3. Krok

Vo vodnom kúpeli si rozpustíme horkú čokoládu, pridáme mlieko a dobre rozmiešame.. Pripravenou polevou ozdobíme roládu.. Odložený krém si dáme do cukrárskeho vrecka a na roláde urobíme ozdobné čiapočky..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

112 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.