Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Čučoriedkový ovsený chlebík – vláčny a plný chuti

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Čučoriedkový ovsený chlebík – vláčny a plný chuti
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Čučoriedkový ovsený chlebík – vláčny a plný chuti Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 50min
  • Hotové Za: 0min

Ak máte radi sladké raňajky alebo zdravšiu alternatívu k tradičným koláčom, tento čučoriedkový chlebík s ovsenými vločkami je pre vás ako stvorený. Kombinuje jemnosť jogurtového cesta s prirodzenou sladkosťou čučoriedok a ľahkou chrumkavosťou vločiek. Skvelý na raňajky, desiatu či k popoludňajšej káve!

reklama:

Suroviny

  • 220 g čerstvých alebo mrazených čučoriedok
  • 250 g hladkej múky (+ 1 PL na obalenie čučoriedok)
  • 200 g kryštálového cukru
  • 2 KL prášku do pečiva
  • 1 KL soli
  • 250 g plnotučného bieleho jogurtu s vanilkovou alebo hruškovou príchuťou
  • 2 vajcia
  • 110 g roztopeného a vlažného masla
  • 1 KL vanilkového extraktu
  • 90 g jemných ovsených vločiek
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rúru si predhrejte na 180 °C. Formu na pečenie s rozmermi 26 × 11 cm vyložte papierom na pečenie alebo ju dôkladne potrite maslom a jemne posypte múkou.

2. Krok

Ak používate čerstvé čučoriedky, stačí ich opláchnuť a jemne osušiť. Mrazené nie je potrebné rozmrazovať. Primiešajte k nim 1 PL múky, aby sa pri pečení neprepadli na dno cesta.

3. Krok

V mise vyšľahajte cukor, vajcia, jogurt, roztopené maslo a vanilkový extrakt, kým sa všetko dobre nespojí. V druhej mise zmiešajte múku, soľ, prášok do pečiva a ovsené vločky. Suché suroviny postupne vmiešajte do tekutej zmesi a premiešajte, aby vzniklo hladké cesto.

4. Krok

Čučoriedky opatrne vmiešajte do cesta stierkou – stačí pár jemných pohybov, aby sa nerozpučili.

5. Krok

Cesto nalejte do pripravenej formy a dajte piecť. Pečte približne 50 – 55 minút, kým povrch nechytí zlatistú farbu a špajľa zapichnutá do stredu vyjde čistá.

6. Krok

Chlebík nechajte pár minút vychladnúť vo forme, potom ho vyberte a nechajte úplne vychladnúť na mriežke. Podávajte samotný alebo s trochou masla či jogurtu.

reklama:

Tento chlebík je úžasne jemný, šťavnatý a plný lahodných chutí. Stačí si odkrojiť plátok a vychutnať si chvíľku sladkého potešenia.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

62 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.