Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Dokonalé buchty s orechovou plnkou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Dokonalé buchty s orechovou plnkou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Dokonalé buchty s orechovou plnkou Foto: www.freepik.com
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 0min

Výborné kysnuté buchty s orechovou náplňou, ktoré nikdy nesklamú

reklama:

Suroviny

  • 250 g hladkej múky
  • 250 g polohrubej múky
  • 1 štipka soli
  • 250 ml vlažného mlieka (podľa potreby)
  • 1 žĺtok
  • 100 g roztopeného vlažného masla (alebo masti)
  • 80 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 21 g čerstvého droždia (1/2 kocky)
  • 2 polievkové lyžice rumu
  • Náplň:
  • 250 g mletých vlašských orechov
  • 200 ml mlieka
  • 150 g cukru (podľa chuti, časť možno nahradiť pikantnou zaváraninou)
  • citrónová kôra
  • 4 polievkové lyžice rumu
  • piškótová drť (ak je potrebné)
  • olej na vymastenie plechu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava cesta: Do misy nasypte hladkú a polohrubú múku, pridajte soľ a cukry a dobre premiešajte. V strede vytvorte jamku, do ktorého rozdrobte droždie. Zalejte ho časťou mlieka s rumom a zamiešajte na redšiu kašu. Nechajte v teple pod utierkou, aby vzišiel kvások. Potom k nemu pridajte žĺtok, zvyšok mlieka a roztopené maslo.

2. Krok

Kysnutie cesta: Všetko dôkladne premiešajte a vareškou vypracujte hladké a nelepivé cesto, ktoré nechajte opäť v teple pod utierkou, aby kyslo.

3. Krok

Príprava náplne: Mleté orechy vložte do hrnca, pridajte citrónovú kôru, rum, oslaďte a prilievajte mlieko. Na miernom ohni krátko povarte. Ak by náplň bola príliš riedka, môžete ju po vychladnutí zahustiť piškótovou drťou. Skvelé je aj nahradiť časť cukru pikantnou marmeládou, čo dodá náplni zaujímavú chuť.

4. Krok

Plnenie buchtičiek: Vykysnuté cesto opäť jemne spracujte a rozdeľte na rovnaké časti, ktoré zploštíte. Do stredu každého kúska vložte vychladnutú orechovú náplň. Buchtičky dôkladne uzavrite a spojom ich uložte do maslom alebo olejom vymasteného pekáča.

5. Krok

Pečenie: Takto pripravené buchty nechajte ešte 15 minút odpočívať. Následne ich vložte do predhriatej rúry na 180 °C. Pečte 5-7 minút, potom teplotu znížte na 160-170 °C a pečte dozlatista. Celkový čas pečenia je približne 25-30 minút. Pred podávaním môžete buchty posypať práškovým cukrom s vanilkou.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

115 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.