Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Domáce preložené burgre

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Domace burgre.png
12
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min
reklama:

Suroviny

  • Cesto :
  • 85 ml mlieka
  • 100 ml vody
  • 25 g cukru
  • 7 g droždia instant
  • 40 g masla
  • 1 vajce
  • 400 g hladkej múky
  • 8 g soli
  • Na potretie a posypanie :
  • vajce
  • sezam
  • Mäsová zmes :
  • 600 g mletého mäsa mix
  • soľ podľa chuti
  • mleté čierne korenie
  • 25 ml oleja
  • Omáčka :
  • 125 g majonézy
  • 30 g horčice
  • 30 g chilli omáčky
  • 40 g kečupu
  • 15 ml nakladanej vody z uhoriek
  • 2 g cibuľového prášku
  • 30 g nastrúhanej steril. uhorky
  • ďalej potrebujeme :
  • čedar
  • šalát
  • paradajka
  • karamelizovaná uhorka
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do hlbokej misky dáme vlažné mlieko, vlažnú vodu, cukor a droždie. Dobre premiešame a necháme 5 minút odstáť. Pridáme maslo, rozšľahané vajce, múku a soľ. Miešajte a miesime cesto 10-12 minút.

2. Krok

Cesto prikryjeme a necháme kysnúť na teplom mieste 1 hodinu, alebo kým cesto nezdvojnásobí svoj objem.

3. Krok

Mleté mäso spolu s čiernym korením, soľou a slnečnicovým olejom vložte do hlbokej misy. Dobre premiešajte.

4. Krok

Omáčku si pripravíme zmiešaním majonézy, horčice, čili omáčky, kečupu, šťavy z kyslej uhorky, cibuľového prášku a nastrúhaného kyslého nálevu v miske. Dobre premiešajte, kým nezískate hladkú omáčku. Odložte bokom.

5. Krok

Cesto rozdeľte na 10 častí (65 g na guľu) a vytvarujte ich pekne do okrúhla.

6. Krok

Každú guľôčku cesta vyrovnajte na pomúčenej pracovnej ploche valčekom, kým nebude mať priemer približne 14 cm.

7. Krok

Vezmite trochu mletého mäsa a rozložte ho na polovicu cesta. Voliteľné: podľa potreby pridajte syr (nie je to potrebné). Cesto zatvorte. Tento postup zopakujte pre ostatné guľôčky cesta.

8. Krok

Burgery poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme ich trochou žĺtka a posypeme sezamovými semienkami. Nechajte cesto kysnúť ďalších 30 minút, alebo kým nezdvojnásobí svoj objem.

9. Krok

Predhrejte rúru na 190 ℃ a pečte hamburgery s mletým mäsom 12-15 minút, alebo kým žemle nie sú pekne dozlatista opečené.

10. Krok

Po dopečení roztvorte burger a naplňte ho omáčkou, syrom, želanou zeleninou, karamelizovanou cibuľou a vychutnajte si ho ..

reklama:

2 2.jpg3 2.jpg4 1.jpg5 2.jpg6 2.jpg7 1.jpg8.jpg9.jpg10.jpg

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

353 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.