- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- sterilizujeme
- Domáce sušené slivky v rúre
Domáce sušené slivky v rúre
- Kusov: 1
- Porcií: 2
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 4:20 hod
- Hotové Za: 4:30 hod
Suroviny
- 1 kg sliviek
- 100 g cukru
Postup prípravy
1. Krok
Slivky umyjeme a necháme vysušiť.. Odstráňte chvosty, urobte rez na boku každej slivky a odstráňte kôstky. Posypeme cukrom a necháme niekoľko hodín odležať, aby slivka pustila šťavu. Potom vložte slivku do sitka a nechajte výslednú šťavu odtiecť. Plech vystelieme pergamenom a poukladáme naň slivky. Rúru predhrejeme na 100°C a slivky pri tejto teplote pečieme 4-6 hodín. Aby sa vlhkosť zo sliviek rýchlejšie odparila, nechajte dvere rúry pootvorené..
2. Krok
Presný čas sušenia závisí od obsahu vody v slivkách a vlastností vašej rúry. Slivky sa zmenšia a zhustnú, ale zostanú mäkké. Z tohto množstva sliviek mi vyšlo 200 g sušených sliviek. Potom ich vložte do čistej, suchej nádoby a uskladnite na chladnom a suchom mieste po dobu až 6 mesiacov. Dobrú chuť!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
67 videní