Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Domáci jablčný ocot

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Domaci jablcny ocot.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
1000.menu
  • Kusov: 1l
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 1 kg jabĺk
  • 100 g cukru
  • 0,5 l vody
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na výrobu octu si môžete vziať akékoľvek jablká, vrátane poškodených alebo prezretých.

2. Krok

Jablká sa dôkladne umyjú, poškodené miesta sa odrežú a jablka sa rozdrvia.(nastrúhajú)

3. Krok

Výslednú hmotu dáme do nádoby vhodnej veľkosti a zalejeme horúcou vodou (asi 70 stupňov). Potom pridáme cukor a zamiešame.. Nálev z jablkami dáme na dva týždne na teplé miesto kde bude kysnúť..Občas zmes zamiešame..(raz za deň)

4. Krok

Po uplynutí času prefiltrujeme tekutinu a nalejeme ju do fliaš, pričom v nich necháme trochu miesta. Potom sa po ďalších dvoch týždňoch postup opakuje - nalejú sa do nových fliaš bez toho, aby sa naplnili do konca. Fľaše nechávame otvorené..

5. Krok

Po ďalších dvoch týždňoch sa hotový ocot plní do fliaš a uzavrie sa zátkami. Pri dlhodobom skladovaní sa odporúča fľaše utesniť zasterilizovať a odložiť na tmavom mieste..

6. Krok

Jablčný ocot sa používa na výrobu marinád, a tiež ako zálievka do rôznych šalátov. Chcem poznamenať, že akékoľvek víno, ak nesledujete jeho kvasný proces, sa skôr či neskôr zmení na ocot.

reklama:

Ocot môže byť vyrobený z rôznych druhov ovocia alebo bobúľ. 

Môžete tiež získať ocot z chrenu, petržlenu, estragónu, cesnaku, cibule atď.

Existujú rôzne technológie varenia v závislosti od východiskového produktu na výrobu octu.

Ukážem vám, ako sa vyrába jablčný ocot.
Ak vezmete tento recept na ocot ako základ, môžete si ho pripraviť z hrušiek, jahôd a iných bobúľ a ovocia.

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

3 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1100 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.