- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- sterilizujeme
- Domáci jogurt bez jogurtovača
Domáci jogurt bez jogurtovača

- Kusov: 1
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 5min
- Hotové Za: 15min
Suroviny
- 60 - 80 g bieleho jogurtu so živými kultúrami
- 1 liter čerstvého plnotučného mlieka (nie tetrapak)
Postup prípravy
1. Krok
Mlieko nalejte do hrnca a varte, kým bude mať teplotu 85 °C. Potom ho rýchlo odstavte a rýchlo schlaďte (pomôže vám, keď hrniec ponoríte do lavóra so studenou vodou). Akonáhle teplota mlieka klesne na 40 – 45 °C, vmiešajte doň pripravený jogurt. Vzniknutú zmes nalejte do čistých zaváracích pohárov a starostlivo uzatvorte. Všetky poháre potom zabaľte do utierok, vložte do liatinového hrnca a nechajte zrieť 6 – 8 hodín.

Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
515 videní