Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Domáci jogurt bez jogurtovača

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Domaci jogurt.png
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 5min
  • Hotové Za: 15min
reklama:

Suroviny

  • 60 - 80 g bieleho jogurtu so živými kultúrami
  • 1 liter čerstvého plnotučného mlieka (nie tetrapak)
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Mlieko nalejte do hrnca a varte, kým bude mať teplotu 85 °C. Potom ho rýchlo odstavte a rýchlo schlaďte (pomôže vám, keď hrniec ponoríte do lavóra so studenou vodou). Akonáhle teplota mlieka klesne na 40 – 45 °C, vmiešajte doň pripravený jogurt. Vzniknutú zmes nalejte do čistých zaváracích pohárov a starostlivo uzatvorte. Všetky poháre potom zabaľte do utierok, vložte do liatinového hrnca a nechajte zrieť 6 – 8 hodín.

reklama:
Domaci jogurt grafika na blog.png
www.canva.com

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

438 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.