- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- brownies
- Dubajské brownies s pistáciovým krémom – dokonalý luxus na tanieri
Dubajské brownies s pistáciovým krémom – dokonalý luxus na tanieri

- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Ak hľadáte dezert, ktorý v sebe spája bohatú čokoládovú chuť s jemnou krémovou textúrou a dotykom exotiky, ste na správnom mieste. Tieto Dubajské brownies sú skutočným potešením pre maškrtné jazýčky. Vláčne čokoládové cesto v kombinácii s hodvábnym pistáciovým krémom vytvára jedinečný zážitok, ktorý vás prenesie do sveta luxusu a orientálnych chutí.
Suroviny
- Na brownies:
- 170 g masla
- 180 g kvalitnej horkej čokolády
- 170 g hladkej múky
- 40 g kakaa
- 3 vajcia
- 200 g kryštálového cukru
- 60 g trstinového cukru
- 1 lyžica vanilkového extraktu
- Štipka soli
- Na pistáciový krém:
- 400 g pistáciového krému
- 100 g nasekaných pistácií
Postup prípravy
1. Krok
Rúru predhrejte na 170 °C a pripravte si štvorcovú formu (cca 20 × 20 cm), ktorú vysteliete papierom na pečenie.
2. Krok
Maslo spolu s nalámanou čokoládou rozpustite vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnnej rúre (po častiach, aby sa čokoláda nepripálila). Dobre premiešajte a nechajte mierne vychladnúť.
3. Krok
V samostatnej mise vyšľahajte vajcia s oboma druhmi cukru a vanilkovým extraktom. Mixujte aspoň 4 minúty, kým nevznikne nadýchaná svetlá hmota.
4. Krok
Do vaječnej zmesi opatrne vlejte mierne vychladnutú čokoládovú hmotu a premiešajte. Následne preosejte múku spolu s kakaom a jemne zapracujte stierkou, aby cesto zostalo nadýchané.
5. Krok
Hotové cesto nalejte do pripravenej formy a pečte v predhriatej rúre približne 30 minút.
6. Krok
Po upečení nechajte brownies úplne vychladnúť. Potom odrežte okraje a stred rozdrvte na malé kúsky do misy. Z tejto hmoty vytvorte malé guľôčky (každá by mala mať okolo 28 – 30 g). Ak sú príliš mäkké, dajte ich na pol hodiny stuhnúť do chladničky.
7. Krok
Pistácie nasekajte na drobno a premiešajte s mierne nahriatym pistáciovým krémom, aby bol tekutejší a ľahšie sa nanášal.
8. Krok
Každú guľôčku obaľte v pistáciovom kréme, nechajte odkvapkať prebytočnú polevu a položte ich späť na plech.
9. Krok
Lanýže nechajte odpočívať v chladničke aspoň hodinu, aby krém stuhol a chute sa dokonale prepojili.
Tieto luxusné brownies môžete ozdobiť jemne nasekanými pistáciami alebo jedlým zlatom pre ešte exkluzívnejší vzhľad. Podávajte ich vychladené ako elegantný dezert ku káve alebo čaju.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
47 videní