- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- sterilizujeme
- Džem z čiernych ríbezlí
Džem z čiernych ríbezlí
- Kusov: 2
- Porcií: 2
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 1 kg čiernych ríbezlí
- 1 kg cukru
- 350 ml vody
Postup prípravy
1. Krok
Bobule na džem očistite.. odstráňte vetvičky. Ríbezle vložte do umývadla a podlejte studenou vodou. Zvyčajne na povrchu pláva veľa malých zvyškov, odstráňte ich. Ak je treba, vypustite vodu a bobule znova opláchnite. Hodíme ich na sitko a necháme odtiecť vodu.
2. Krok
Ríbezle dáme do hrnca, posypeme ich cukrom, jemne premiešajte a nechajte cez noc postáť, pričom misku zakryte gázou alebo utierkou .
3. Krok
Na druhý deň dajte hrniec na oheň, zalejte vodou a za občasného miešania priveďte k varu. Znížte teplotu a začnite zbierať penu, ktorá vznikne.
4. Krok
Ríbezľový džem varíme na miernom ohni 50 - 60 minút, šťava by mala zhustnúť. Skontrolujte hustotu džemu: na podšálku nalejte lyžicu džemu a ochlaďte ho. Prejdite rúčkou lyžice po sirupe, ak je zreteľný pruh, a šťava sa nezlieva džem je hotový.
5. Krok
Hrniec odstavíme a džem nalejeme do uzatvárateľných pohárikov.. Viečka uzavrieme a džem necháme pod dekou pomaly vychladnúť.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1152 videní