- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- sterilizujeme
- Egrešový džem s pomarančom a s banánom
Egrešový džem s pomarančom a s banánom
- Kusov: 4
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- 1 pomaranč
- 2 banány
- 500 g egrešov
- 500 g cukru
Postup prípravy
1. Krok
Pripravte si všetky potrebné ingrediencie na prípravu egrešového džemu s pomarančom a banánom. Umyte bobule a ovocie a nechajte ich vysušiť.
2. Krok
Z oboch strán egrešov odstráňte stopky a na niekoľkých miestach prepichnite bobule špáradlom.
3. Krok
Vložte pripravené bobule do hrnca a zakryte cukrom. Všetko necháme jednu hodinu, aby egreše pustili šťavu.
4. Krok
Odrežte šupky z pomaranča, vyrežte dužinu z mesiačikov, nakrájajte a spolu so šťavou vložte do hrnca s egrešmi. Banány ošúpeme, rozrežeme pozdĺžne na dve časti a priečne nakrájame na kúsky. Vložte banány do hrnca .
5. Krok
Hrniec dajte na stredný oheň a priveďte do varu. Znížte teplotu a džem za občasného miešania varte 15 minút, pričom sa z neho zberajte penu.
6. Krok
Horúci džem odstavíme a plníme do sterilizovaných pohárov. Zaváraninové poháre zatvorte, otočte hore dnom a nechajte úplne vychladnúť, asi 12 hodín. Potom ich uložte na tmavé, suché a chladné miesto.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
55 videní