Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Espresso šamróny

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Espreso samrony.png
3
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 24
  • Porcií: 24
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • Kávový krém:
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 82 g celých kávových zŕn
  • 100 g cukru
  • 2 lyžičky jemne namletej kávy
  • Na lístkové trubičky :
  • 2 pláty mrazeného lístkového cesta
  • 1 žĺtok
  • 2 lyžice vody
  • Čokoládová poleva
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Pripravte Espresso Cream V strednom hrnci zmiešajte smotanu, cukor a celé kávové zrná. Za častého miešania zahrievajte na strednom ohni, kým sa nespení. Vypnite oheň a hrniec prikryte pokrievkou. Nechajte zmes lúhovať 1 hodinu. Po uplynutí 1 hodiny zmes precedíme cez sitko do misky. Misku prikryjeme a vložíme do chladničky , kým nevychladne.

2. Krok

Pripravte si lístkové cesto Predhrejte rúru na 180°C. Pripravte si jeden plech na pečenie tak, že ho vysteliete papierom na pečenie.. Kovové formy vymastíme zmäknutým maslom. V malej miske vyšľaháte žĺtok a vodu. Rozmrazte dva pláty lístkového cesta podľa návodu na obale a jeden z rozmrazených plátov vložte prikrytý späť do chladničky.

3. Krok

Vytvorte trubičky z lístkového cesta Plát cesta položte na pomúčenú dosku. Rýchlo pracujte a rozvaľkajte list na obdĺžnik s dĺžkou 16" x 18" Obdĺžnik narežte na dlhé pásiky široké 1cm. Z každého plátu pečiva by ste mali byť schopní získať 6-8 pásikov. Potrite jeden dlhý okraj každého prúžku vajcom. Mal by pokrývať asi 1/2" pásika. Začnite 1/2" nadol od vrchnej časti formy a navíjajte pásik pečiva na kovovú formu. Okraj potretý vajcom by mal byť naspodu, takže keď sa pásik omotá, bude prekrývať vajcom potretú časť.. Zabalené cukrárske trubičky položte na pripravený plech na pečenie koncom pásika na plech smerom nadol. Vrch každej rolky potrieme zvyšným vajíčkom. Rolky pečieme v predhriatej rúre 10-20 minút .Otáčajte plechom, keď začnú hnednúť, aby ste sa uistili, že zhnednú rovnomerne. Keď pečivo dosiahne zlatohnedú farbu, vyberte plech na pečenie a položte ho na chladiaci rošt. Okamžite špáradlom alebo špajdľou uvoľnite okraje obalov na pečivo a jemne ich vysuňte z foriem. Trubičky položte na mriežku, aby vychladli. Opakujte s druhým plátom cesta.

4. Krok

Pripravte šamróny: Keď sú espresso smotana a šamróny úplne vychladené, je čas na zostavenie. Rozpustite čokoládu a nalejte ju do vysokého tenkého pohára, ktorý je stále dostatočne široký, aby sa doň zmestila trubička. Plech na pečenie (taký, ktorý sa vám zmestí do chladničky) vysteľte papierom na pečenie Ponorte oba konce každého šamróna do čokolády a potom vytraste zvyšnú čokoládu. Namáčané trubičky položte na papier na pečenie . Plech s ponorenými trubičkami vložíme do chladničky stuhnúť aspoň na 15 minút. Kým čokoláda stuhne, vyšľaháme si kávovú šľahačku.. Smotanu šľahajte pri vysokej rýchlosti, kým sa nevytvoria tuhé vrcholy. Po stuhnutí čokolády vyberte šamróny z chladničky. Krémom naplňte cukrárske vrecko a trubičky naplňte šľahačkou z oboch koncov, aby ste sa uistili, že sú naplnené až do konca. Pri podávaní posypte práškovým cukrom.

reklama:
20210628 img_0584 683x1024 1.jpg

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

272 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.