Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Focaccia paradajková

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Fb 1.jpg
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 0min

Ďaľšie jedlo, ktoré milujem!!! Celkovo milujem „kysnuté cesto“, aj s ním pracovať, aj ho zjesť (samozrejme po tepelnej úprave 😉 ). Ale musím si dávať pozor, lebo ak by som ho jedla stále, neviem, neviem. Vlastne viem, vyzerala by som presne ako to kysnuté cesto… Focaccia je úžasná aj v tom, že je variabilná, pripravíte si ju s tým čo máte radi. Moja Terka má najradšej so sušenými paradajkami a čiernymi olivami a ja s paradajkami alebo úplne „čistú“ iba s bylinkami. Cesto pripravujem podľa ITALA   a doporučujem aj Vám ho vyskúšať. Pri miesení cesta treba počítať aj s múkou na podsypávanie 🙂

reklama:

Suroviny

  • múka hladká (používam špaldovú, niekedy aj celozrnnú) 500g
  • voda teplá 4dl
  • soľ
  • droždie čerstvé 1/2 kocky
  • soľ nerafinovaná morská
  • olej olivový 5cl
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do misy som preosiala múku, pridala soľ, urobila jamku a do nej dala vodu, rozdrobené droždie a nechala vykysnúť kvások. Potom som pridala olej.

2. Krok

Cesto som vymiesila, trpezlivo a podsypávala aj múkou. Asi 15 minút. Cesto je skôr vláčnejšie.

3. Krok

Prikryla som utierkou a nechala podkysnúť aspoň na zdvojnásobenie.

4. Krok

Na plech som si dala papier na pečenie a naň vyklopila cesto.

5. Krok

Ruky som si naolejovala a cesto roztláčala na plechu do asi 0,5 cm výšky.

6. Krok

Na cesto si poukladajte na čo máte chuť :-) Opäť pozatláčajte prstami aj olejom a nechajte ešte chvíľu podkysnúť.

7. Krok

Dajte piecť do vyhriatej rúry na 225°C cca 10-15 minút. Je potrebné si čas odsledovať...

8. Krok

Dobrú chuť :-)

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4.3 / 5)

12 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

47377 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.