Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

„Francúzsky Bozk“

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Francuzsky bozk.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.maminajela.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 1 piškóta:
  • 4 bielka
  • 150 g práškového cukru
  • 150 g maslových sušienok
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 2 piškóta:
  • 4 bielká
  • 150 g práškového cukru
  • 100 g kokosu
  • 1 lyžica hladkej múky
  • Krém:
  • 8 žĺtkov
  • 150 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 250 g masla alebo margarínu
  • 100 g čokolády na varenie
  • 150 ml smotany na šľahanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Plech na pečenie 20x30cm. zľahka naolejujeme a vysypeme múkou.

2. Krok

Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh. Vyšľahajte bielká z najvyšších otáčok a za stáleho miešania ihneď postupne pridávajte cukor. Primiešajte mleté ​​maslové sušienky a múku a zmes rozložte na plech. Pečieme vo vyhriatej rúre na 170°C 8-10 minút.

3. Krok

Medzitým si bielu kokosovú zmes rozšľaháme rovnako ako prvú, namiesto sušienok pridáme kokos. Vyberte plech s keksíkovou piškótou a naneste kokosovú zmes. Vráťte späť do rúry a pečte ďalších desať minút, podľa rúry. Hneď ako povrch chytí krémovú farbu, vyberte z rúry. Nechajte vychladnúť.

4. Krok

Plnka: Nad parou šľaháme žĺtka s cukrom a s vanilkovým cukrom.. Šľaháme kým nezbelejú.. Potom pridáme nalámanú čokoládu a miešame kým sa čokoláda nerozpustí.. Odstavíme a necháme vychladnúť.

5. Krok

Potom spojíme čokoládovú hmotu s maslom.. A poriadne prešľaháme.. Nakoniec si vyšľaháme šľahačku a primiešame ju do krému..

6. Krok

Na piškótový základ nanesieme krém a dáme do chladničky poriadne zatuhnúť .. Najlepšie cez noc..

7. Krok

Potom posypeme strúhaným kokosom a nakrájame na porcie,.,

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1985 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.