Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Francúzsky makový krémeš

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Makovy kremes.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 50min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • na medové pláty:
  • 300 g hladkej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 70 g masla
  • 1 lyžica medu
  • 2 vajcia
  • na makovú piškótu
  • 100 g celého maku
  • 4 vajcia
  • 150 g práškového cukru
  • 0,5 dcl oleja
  • 3 lyžice vody
  • 0,5 balíka prášku do pečiva
  • 150 g polohrubej múky
  • Krém:
  • 3 žĺtka
  • 200 g práškového cukru
  • 2 vanilkové pudingy
  • 6 dcl mlieka
  • 250 g masla
  • 2 vanilkové pudingy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Múku zmiešame s práškovým cukrom a sódou bikarbónou a potom preosejeme do misy. Pridajte mäkké maslo, tekutý med a predtým mierne rozšľahané vajcia, potom rýchlymi pohybmi vypracujte cesto (mali by sme získať stredne mäkké, ľahko vaľkateľné cesto, v prípade potreby môžete pridať ešte trochu múky).

2. Krok

Vymiesené cesto rozdelíme na 2 rovnaké časti, vyvaľkáme na papieri na pečenie popicháme vidličkou a prenesieme na zadnú stranu plechu s rozmermi 22x32 cm a pečieme v predhriatej rúre pri 180°C 10 minút . Vyberte z rúry, položte na mriežku a nechajte úplne vychladnúť.

3. Krok

Na makovú piškótu opražíme mak na teflónovej panvici za stáleho miešania. Ihneď presypeme na tanier, aby sa mak nepripálil a vychladol. Vajcia rozdelíme na bielká a žĺtka, bielky vyšľaháme s 50g cukru do tuhej peny. Žĺtky vymiešame so zvyšným práškovým cukrom do dobrej peny, potom za stáleho miešania pridáme olej a horúcu vodu a miešame ešte 1-2 minúty. Do žĺtkovej zmesi preosejeme múku zmiešanú s práškom do pečiva, potom pridáme úplne vychladnutý mak a poriadne premiešame. Nakoniec po troškách do zmesi opatrne vmiešame vyšľahaný bielok.

4. Krok

Plech, na ktorého zadnej strane sme piekli medové pláty, vystelieme papierom na pečenie, cesto doň uhladíme a pečieme pri 180°C 20-25 minút.. Urobíme test špáradlom.. Vyberieme z rúry a necháme pár minút vychladnúť na plechu potom vyberieme aj s papierom na mriežku a necháme úplne vychladnúť.

5. Krok

Na krém vymiešame žĺtky s 100g práškového cukru, pudingovým práškom a trochou mlieka do hladka. Zvyšné mlieko zahrejte na bod varu, potom za stáleho miešania pridajte pudingovú zmes. Po premiešaní niekoľko minút povarte do zhustnutia, potom nechajte vychladnúť. Maslo zmiešame so zvyšným práškovým cukrom a vanilkovým cukrom a po troškách pridávame vychladnutý puding.

6. Krok

Plech vystelieme papierom na pečenie, uložíme doň jeden z medových plátov, na ktorý natrieme polovicu krému. Navrch položíme makovú piškótu, natrieme zvyšným krémom a nakoniec položíme druhý medový plát. Odložíme na pár hodín do chladničky, aby krém úplne stuhol a chute sa spojili.

7. Krok

Pred podávaním posypeme práškovým cukrom podľa chuti, nakrájame a podávame.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

390 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.