Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Francúzsky šalát s domácou majonézou

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Francuzsky salat s domacou majonezou web.png
3
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Na šalát:
  • 500 g zemiakov
  • 300 g mrkvy
  • 250 g zeleného hrášku
  • cukor
  • soľ
  • 300 g jabĺk
  • citrónová šťava
  • 250 g kyslých uhoriek
  • 200 g diétnej salámy
  • Na majonézu:
  • 5 žĺtkov
  • 4 dcl oleja
  • 3 lyžičky horčice
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • 3 lyžičky kyslej smotany
  • citrónová šťava
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na prípravu francúzskeho šalátu uvaríme zemiaky v šupke, ošúpeme a nakrájame ich na kocky.

2. Krok

Ošúpanú mrkvu nakrájame na kocky a spolu so zeleným hráškom uvaríme v osolenej vode s trochou cukru . Jablká ošúpeme, zbavíme šupky a nakrájame na kocky. Pred tým ako ich budete krájať na kocky ich vložte do studenej citrónovej vody. Uhorku tiež nakrájame na kocky, aj salámu..

3. Krok

Kým sa zelenina varí, vymiešame domácu majonézu .V mixéri vyšľahajte vaječné žĺtky so štipkou soli a potom pomaly prilievajte za stáleho šľahania olej. Ak sa všetko dobre vymieša , mali by sme pomaly pomaly získať hustú majonézovú štruktúru. Tú potom osolíme, okoreníme, pridáme horčicu, kyslú smotanu a citrónovú šťavu a dáme do chladničky.

4. Krok

K vychladnutej majonéze primiešame pripravenú a už vychladenú zeleninu, a nakoniec zemiaky a salámu.

5. Krok

Miešajte opatrne a dávajte pozor, aby ste šalát nepopučili . Pred konzumáciou dáme šalát aspoň na 1 hodinu do chladničky. Ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou alebo pažítkou..

reklama:
Francuzsky salat s domacou majonezou recept.png
www.canva.com

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1557 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.