- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- šaláty
- Fusilli s medvedím cesnakom
Fusilli s medvedím cesnakom
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- Pesto z medvedieho cesnaku :
- 1 zväzok medvedieho cesnaku
- 3 lyžice tekvicového oleja
- 2 lyžice tekvicových semienok
- 2 strúčiky cesnaku
- 25 g parmezánu
- 1 citrón
- soľ a korenie podľa chuti
- Cestovinový šalát:
- 300 g cestovín fusilli
- 150 g mozzarella baby
- 250 g cherry paradajok
- 100 g sušených paradajok
- 100 g čiernych olív
- petržlenová vňať podľa chuti
- 3 lyžice tekvicových semienok
Postup prípravy
1. Krok
Šalotku umyte a sceďte, potom ich vložte do nožového sekača spolu s ostatnými ingredienciami pesta. Všetko dôkladne rozmixujte a potom odložte až do podávania.
2. Krok
Vo veľkom hrnci prevarte vodu s trochou oleja a poriadnou dávkou soli. Do vriacej vody pridajte fusilli a varte 6-10 minút. Hotové cestoviny precedíme a prepláchneme studenou vodou .
3. Krok
Uvarené fusilli dáme do veľkej misy, pridáme rozpolené guľky mozzarelly a paradajky, ako aj nakrájané sušené paradajky a olivy. Dôkladne premiešajte. Nakoniec zmiešame domáce pesto s cestovinovým šalátom a premiešame, kým omáčka pekne a rovnomerne nepokryje cestoviny.
4. Krok
Podávame posypané čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou a tekvicovými semienkami.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
73 videní