Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Gaštanový džem

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Gastanovy dzem.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 10
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 45min
reklama:

Suroviny

  • 2 kg jedlých gaštanov
  • cukor
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 - 3 lyžice rumu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Opláchneme gaštany a narežme ich ..Dáme ich variť a varíme do mäkka.Asi 15 minút.Potom ich olúpeme a zmixujeme na jemno.Čisté gaštanové pyré odvážime a pripravíme si toľko cukru koľko vážia.Z dvoch kg gaštanov vám výjde cca 1,3 kg pyré.

2. Krok

Pyré dáme znovu na plameň prilejeme trochu vody..Asi 1 dl pridáme cukor a vanilkový cukor a varíme kým zmes nemá požadovanú hustotu.Pred dokončením pridáme rum(nemusíte) a nalejeme do pohárikov ktoré ihneď uzatvoríme.Sterilizujeme tak, že vyženieme teplotu na 100 °C a odstavíme.Pod pokrievkou necháme vychladnúť..

3. Krok

Džem je fantastický v koláčoch, palacinkách a chutný je aj v dezertoch..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

884 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.