Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Gaštanový tunel

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Gastanovy tunel.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta :
  • 4 vajcia
  • 100 g cukru
  • 40 g čokolády na varenie
  • 100 g mletých vlašských orechov
  • 1 lyžica strúhanky
  • Krém:
  • 100 g masla
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 250 g gaštanového pyré
  • 2 lyžice rumu
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • Poleva :
  • 150 g čokolády na varenie
  • 50 g masla
  • 2 lyžice mlieka
  • 2 lyžice oleja
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme rozpustenú a mierne vychladnutú čokoládu, mleté ​​vlašské orechy a strúhanku. Všetko spojíme a vareškou jemne vmiešame sneh z bielkov. Vylejeme do podlhovastej formy s rozmermi 30 x 14 cm, vopred naolejovanej a vysypanej múkou. Pečieme pri teplote 180 °C asi 20 minút. Vychladíme a nakrájame na veľkosť formy na srnčí chrbát. Formu prikryjeme priehľadnou fóliou alebo papierom na pečenie.

2. Krok

Maslo izbovej teploty dobre vyšľaháme s práškovým cukrom, pridáme gaštanové pyré a rum a všetko spojíme. Krém rozotrieme po celej forme.

3. Krok

Šľahačku poriadne vymiešame a natrieme na krém až po vrch formy. Prikryjeme piškótou a vtlačíme ju do šľahačky. Necháme pár hodín vychladnúť v chladničke, preložíme na servírovací tanier a prelejeme polevou.

4. Krok

Poleva : Suroviny roztopíme na najmenšom ohni alebo v pare, necháme trochu vychladnúť a nalejeme na koláč.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

289 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.