- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Gaštanový tunel
Gaštanový tunel
- Kusov: 1
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- Piškóta :
- 4 vajcia
- 100 g cukru
- 40 g čokolády na varenie
- 100 g mletých vlašských orechov
- 1 lyžica strúhanky
- Krém:
- 100 g masla
- 2 lyžice práškového cukru
- 250 g gaštanového pyré
- 2 lyžice rumu
- 300 ml smotany na šľahanie
- Poleva :
- 150 g čokolády na varenie
- 50 g masla
- 2 lyžice mlieka
- 2 lyžice oleja
Postup prípravy
1. Krok
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme rozpustenú a mierne vychladnutú čokoládu, mleté vlašské orechy a strúhanku. Všetko spojíme a vareškou jemne vmiešame sneh z bielkov. Vylejeme do podlhovastej formy s rozmermi 30 x 14 cm, vopred naolejovanej a vysypanej múkou. Pečieme pri teplote 180 °C asi 20 minút. Vychladíme a nakrájame na veľkosť formy na srnčí chrbát. Formu prikryjeme priehľadnou fóliou alebo papierom na pečenie.
2. Krok
Maslo izbovej teploty dobre vyšľaháme s práškovým cukrom, pridáme gaštanové pyré a rum a všetko spojíme. Krém rozotrieme po celej forme.
3. Krok
Šľahačku poriadne vymiešame a natrieme na krém až po vrch formy. Prikryjeme piškótou a vtlačíme ju do šľahačky. Necháme pár hodín vychladnúť v chladničke, preložíme na servírovací tanier a prelejeme polevou.
4. Krok
Poleva : Suroviny roztopíme na najmenšom ohni alebo v pare, necháme trochu vychladnúť a nalejeme na koláč.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
127 videní