Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Grilované kura Harissa

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Grilovane stehna harrisa.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 10
  • Porcií: 5
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min

Vo svete špičkových Korenín je Harissa chuťovou bombou. 

Náš tip:

Pred pridaním koreniny nezabudnite odložiť časť marinády (odporúčame ⅓ šálky).

 Je to pre prípad že niekto nebude chcieť extra pikantné grilované mäsko..

čo je Harissa?

Harissa je pikantné čili korenie pochádzajúce zo severnej Afriky. Vyrába sa z dehydrovaných čili, ktoré boli oživené a zmiešané s olivovým olejom, bylinkami a korením. Aj keď nie je ťažké vyrobiť si vlastné, väčšina ľudí sa rozhodne kúpiť si ho.

Úroveň ostrosti sa môže medzi značkami líšiť a niektoré značky dokonca ponúkajú dve samostatné mierne a pikantné verzie. Nájdite značku, ktorá sa vám páči a držte sa jej.

Ako zabránim tomu, aby moje jedlo nebolo príliš pikantné?

Väčšina pikantnosti v tomto recepte pochádza z Harissy, takže úroveň ostrosti bude závisieť od typu harissy, ktorú použijete.

 Ak máte obavy z pikantnosti, kúpte si jemnejšiu harissu a ochutnajte marinádu skôr, ako ju pridáte na kura. Ak je to príliš ostré, vždy môžete pridať ďalšiu lyžicu olivového oleja, aby ste to vyrovnali.

Ako dlho môžem nechať kurča v marináde?

Odporúčame nechať kurča prikryté marinovať v chladničke aspoň 45 minút až 2 hodiny. Ak naozaj chcete, môžete nechať kurča v marináde až jeden deň, ale to je naozaj hraničný bod. Už dlhšie by kyselina v citrónovej šťave začala rozkladať bielkoviny, čo spôsobí, že kura bude kašovité…a to nikto nechce.

reklama:

Suroviny

  • 1/2 lyžičky Harrisa korenia
  • 6 lyžíc citrónovej šťavy
  • 1 lyžica olivového korenia
  • 1 1/2 lyžičky mletej rasce
  • 1 1/2 lyžičky soli
  • 1 1/2 lyžičky údenej papriky
  • 1 lyžička mletého koriandra
  • 1 kg kuracích stehien bez kože
  • 2 lyžice nasekanej koriandrovej vňate
  • 1 citrón nakrájaný na kolieska
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vo veľkej mise premiešajte harissu, citrónovú šťavu, olej, rascu, soľ, papriku a koriander. Prelejte ⅓ šálky marinády do inej nádoby a odložte. Pridajte kuracie mäso do zvyšnej marinády a premiešajte, aby sa obalilo. Zakryte a dajte do chladničky aspoň na 45 minút alebo až 2 hodiny.

2. Krok

Pripravte gril na stredne vysokú teplotu; predhrievajte 5 minút. Rošty zľahka potrieme olejom.

3. Krok

Vyberte kurča z marinády a grilujte, raz otočte a potrite odloženou ⅓ šálkou marinády, grilujte 8 až 10 minút .. potom podľa potreby dopekajte..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

325 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.