Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Grilované kuracie prsia s pečenou červenou repou a krémovým pyré z hokkaido tekvice

Kuchyňa:
Chod: ,
Náročnosť: ,
reklama:
Grilované kuracie prsia s pečenou červenou repou a krémovým pyré z hokkaido tekvice
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Grilované kuracie prsia s pečenou červenou repou a krémovým pyré z hokkaido tekvice Foto: www.shutterstock.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Tento lahodný pokrm ponúka skvelú kombináciu grilovaných kuracích prs s jemným rozmarýnovým nádychom a podzimnou zeleninou. Pečená červená repa, dochutená čerstvými bylinkami a cesnakom, sa skvele dopĺňa s hladkým pyré z hokkaido tekvice a zemiakov.

reklama:

Suroviny

  • 600 g kuracích pŕs
  • 1 malá tekvica hokkaido
  • 4-6 väčších zemiakov
  • 6 kusov červenej repy
  • 2 vetvičky rozmarínu
  • soľ, čierne korenie
  • olej (podľa potreby)
  • 1 lyžica masla
  • šťava z polovice citróna
  • 1 hlávka cesnaku
  • balzamikový ocot (voliteľné)
  • kryštálový cukor
  • tymián
  • smotana podľa chuti
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Umyté kuracie prsia nakrájame na menšie plátky. Do misky pridáme olej, soľ, čierne korenie, nadrobno nasekaný rozmarín a pár kvapiek citrónovej šťavy. Kuracie mäso dobre premiešame, aby sa marinovalo, a necháme odpočívať.

2. Krok

Červenú repu očistíme a nakrájame na veľmi tenké plátky. V pekáči si pripravíme zmes oleja, balzamikového octu, soli, korenia, tymianu, rozmarínu, cukru a šťavy z citróna. Pridáme celé strúčiky cesnaku (rozdrvené) a dobre premiešame, aby sa všetky prísady spojili. Následne pridáme nakrájanú repu, rovnomerne premiešame, aby sa každý plátok dobre obalil v bylinkovej marináde. Pekáč prikryjeme alobalom a pečieme v predhriatej rúre na 180 °C asi 60-80 minút, občas premiešame, aby sa repa upiekla rovnomerne.

3. Krok

Kým sa repa pečie, pripravíme pyré. Tekvicu hokkaido a zemiaky olúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Uvaríme ich v osolenej vode do mäkka, následne ich rozmixujeme na hladké pyré. Dochutíme soľou, korením, tymianom a citrónovou šťavou. Pre jemnosť môžeme pridať kúsok masla a podľa potreby aj trochu smotany, ak je pyré príliš husté.

4. Krok

Keď je pyré hotové, na rozohriatej grilovacej panvici zprudka opečieme marinované kuracie plátky z oboch strán, až sa krásne zlatavo sfarbia.

5. Krok

Na tanier servírujeme kuracie prsia spolu s pečenou červenou repou a krémovým pyré z hokkaido tekvice a zemiakov.

reklama:

Tento pokrm je ideálny na chladnejšie dni, kde si môžete vychutnať teplé, výživné jedlo, ktoré spojí výborné chute a vône. Skvelo sa hodí na rodinný obed či večeru s priateľmi.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

15 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.