Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Hrejivá večera zo zvyšného chleba: Jemná zeleninová polievka s chrumkavými krutónmi

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Hrejivá večera zo zvyšného chleba: Jemná zeleninová polievka s chrumkavými krutónmi
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Hrejivá večera zo zvyšného chleba: Jemná zeleninová polievka s chrumkavými krutónmi Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 5min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 0min

Ak hľadáte jednoduché, rýchle a zároveň chutné jedlo, táto polievka je skvelou voľbou. Je to jedlo ako stvorené pre domáce kuchtenie – využijete pri nej starší chlieb a za pár minút máte na stole teplú večeru pre celú rodinu. Ak ju doplníte o pesto z medvedieho cesnaku, dodáte jej nielen nový rozmer chuti, ale aj poriadnu dávku živín. A ak pesto doma práve nemáte, nezúfajte – polievka chutí výborne aj bez neho, alebo môžete siahnuť po inej bylinke podľa vlastnej fantázie.

reklama:

Suroviny

  • 4 plátky staršieho chleba
  • 2 lyžice masti (alebo oleja)
  • 1 cibuľa
  • 1 mrkva
  • 1 koreň petržlenu
  • 1 menší zeler
  • 1,2 litra hovädzieho vývaru (alebo zeleninového)
  • lyžička soli
  • štipka mletej rasce
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice pesta (ideálne z medvedieho cesnaku)
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Chlieb pokrájajte na malé kocky, približne 1,5 cm veľké. Cibuľu nasekajte najemno, koreňovú zeleninu ošúpte a nastrúhajte nahrubo. Ak máte väčšiu mrkvu, postačí polovica, aby výsledná chuť nebola príliš sladká.

2. Krok

V hlbšom hrnci rozpáľte masť alebo olej a opečte na nej chlebové kocky dozlata. Keď sú pekne chrumkavé, vyberte ich a dajte bokom.

3. Krok

Do hrnca, kde ste opiekli chlieb, môžete podľa potreby pridať ešte trochu masti. Vhoďte nastrúhanú zeleninu a cibuľu, osoľte a pár minút restujte, kým sa cibuľa nerozjasní a mrkva nepustí farbu. Následne zalejte vývarom a pridajte polovicu opečeného chleba – zvyšok si nechajte na neskoršie servírovanie. Prisypte štipku rasce, nechajte zovrieť, potom stíšte plameň a varte 15 až 20 minút, aby sa chlieb úplne rozvaril.

4. Krok

Na záver pridajte nasekaný cesnak, krátko povarte a celú zmes rozmixujte tyčovým mixérom dohladka.

5. Krok

Polievku servírujte horúcu. Každú porciu dozdobte odloženými krutónmi a pridajte lyžičku pesta – ak máte z medvedieho cesnaku, bude to ideálna voľba.

reklama:

Tento recept je skvelým spôsobom, ako zo zdanlivo obyčajných surovín vyčarovať výdatné a chutné jedlo. Bonusom je nulový odpad, pretože zužitkujete chlieb, ktorý by inak mohol skončiť v koši. Stačí pár ingrediencií a máte na stole teplú, domácku a sýtu večeru, ktorá pohladí žalúdok aj dušu.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

26 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.