Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Hrejivá zelerová polievka s gaštanmi, pancettou a jablkami

Kuchyňa:
Chod: ,
Náročnosť: ,
reklama:
Hrejivá zelerová polievka s gaštanmi, pancettou a jablkami
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Hrejivá zelerová polievka s gaštanmi, pancettou a jablkami Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 50min
  • Hotové Za: 60min

Aj keď sú súčasné zimy menej chladné, nepriaznivé počasie a šedé dni nás stále obklopujú. Teplá a chutná polievka ostáva jedným z najlepších spôsobov, ako sa postarať o svoj komfort, a to nielen počas zimy, ale aj pri duševných ťažkostiach, ktoré sa často objavujú v tomto období.

Tento zaujímavý recept je ideálnym riešením pre tých, ktorí sa snažia prekonať zimnú melanchóliu. Stojí za to ho vyskúšať, aj keď vonku len mrholí!

reklama:

Suroviny

  • 1 liter kuracieho vývaru
  • 400 g zeleru
  • 400 g olúpaných jedlých gaštanov
  • 1 cibuľa
  • 1 pór
  • 1 jablko
  • 4 plátky pancetty alebo šunky
  • 1 vetvička čerstvého tymiánu
  • ½ šálky smotany na varenie
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na začiatok olúpte cibuľu, zeler a jablko a odstráňte jadierka z jablka. Potom všetky ingrediencie nakrájajte na menšie kúsky.

2. Krok

V hlbokom hrnci zohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu a pór. Restujte ich približne 10 minút, kým nezmäknú. Následne pridajte zeler a polovicu jablka a nechajte ich chvíľu restovať. Potom do hrnca vlejte vývar, pridajte gaštany, tymián, soľ a korenie.

3. Krok

Privedieme k varu a potom znížime teplotu. Dusíme asi 40 minút, kým sa všetko dobre prevarí. Po uplynutí doby vyberte tymián a rozmixujte polievku na hladkú konzistenciu. Následne primiešajte smotanu a polievku opäť zohrejte, pričom ju dochuťte podľa vlastného gusta.

4. Krok

Na panvici s trochou oleja opečte plátky pancetty alebo šunky, až kým nebudú chrumkavé.

5. Krok

Podávajte horúcu polievku v miskách alebo na tanieroch. Do každej porcie pridajte chrumkavú pancettu a zvyšné kocky jablka. Okoreňte priamo pred podávaním.

reklama:

Ak chcete, môžete pridať aj opražené drvené lieskové orechy alebo chrumkavé krutóny na zvýraznenie chuti.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

49 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.