Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Hruškovo jablkový lekvár

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Hruskovy dzem.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 20
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 50min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • 2 kg jabĺk (očistených)
  • 2 kg hrušiek (očistených)
  • 2 kg krupicového cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Hrušky ošúpeme zbavíme jaderníkov a nakrájame na menšie kúsky.Dáme ich d hrnca a rozvaríme.To isté urobíme s jablkami..Môžete ich aj povariť spolu a potom rozmixovať..

2. Krok

Potom pyré ktoré nám vzniklo zasypeme cukrom a n nízkej teplote za stáleho miešania varíme do hustej kaše..CCa 30 - 40 minút.Voda by sa mala odpariť a lekvár by ml zostať hustý..Pokiaľ máte radi kyslejší pridajte 1 - 2 lyžice kyseliny citrónovej.

3. Krok

Lekvár je uvarený keď zmes kvapnete na tanierik a po naklonení hmota nesteká.

4. Krok

Plníme do pohárikov , uzatvoríme a necháme vychladnúť prikryté hore dnom..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2153 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.