Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Hruškovo jablkový lekvár

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Hruskovy dzem.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 20
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 50min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • 2 kg jabĺk (očistených)
  • 2 kg hrušiek (očistených)
  • 2 kg krupicového cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Hrušky ošúpeme zbavíme jaderníkov a nakrájame na menšie kúsky.Dáme ich d hrnca a rozvaríme.To isté urobíme s jablkami..Môžete ich aj povariť spolu a potom rozmixovať..

2. Krok

Potom pyré ktoré nám vzniklo zasypeme cukrom a n nízkej teplote za stáleho miešania varíme do hustej kaše..CCa 30 - 40 minút.Voda by sa mala odpariť a lekvár by ml zostať hustý..Pokiaľ máte radi kyslejší pridajte 1 - 2 lyžice kyseliny citrónovej.

3. Krok

Lekvár je uvarený keď zmes kvapnete na tanierik a po naklonení hmota nesteká.

4. Krok

Plníme do pohárikov , uzatvoríme a necháme vychladnúť prikryté hore dnom..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2228 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.