- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- sterilizujeme
- Hruškovo jablkový lekvár
Hruškovo jablkový lekvár
- Kusov: 20
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 50min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 2 kg jabĺk (očistených)
- 2 kg hrušiek (očistených)
- 2 kg krupicového cukru
Postup prípravy
1. Krok
Hrušky ošúpeme zbavíme jaderníkov a nakrájame na menšie kúsky.Dáme ich d hrnca a rozvaríme.To isté urobíme s jablkami..Môžete ich aj povariť spolu a potom rozmixovať..
2. Krok
Potom pyré ktoré nám vzniklo zasypeme cukrom a n nízkej teplote za stáleho miešania varíme do hustej kaše..CCa 30 - 40 minút.Voda by sa mala odpariť a lekvár by ml zostať hustý..Pokiaľ máte radi kyslejší pridajte 1 - 2 lyžice kyseliny citrónovej.
3. Krok
Lekvár je uvarený keď zmes kvapnete na tanierik a po naklonení hmota nesteká.
4. Krok
Plníme do pohárikov , uzatvoríme a necháme vychladnúť prikryté hore dnom..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2153 videní