Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Hruškovo slivkový džem

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Untitled 3.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 10
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • 500 g zrelých hrušiek
  • 500 g sliviek
  • 1100 g cukru
  • 50 ml vody
  • 1 lyžička kyseliny citrónovej
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Ošúpeme hrušky odstránime jaderník a nakrájame na menšie kúsky.Slivky opláchneme odstránime kôstky a taktiež nakrájame na menšie kúsky.

2. Krok

Slivky dáme do hrnca s hrubším dnom, pridáme 50 ml vody a privedieme k varu.Povaríme 5 minút.Potom k nim pridáme hrušky a všetko spolu povaríme za stáleho miešania kým sa zmes nerozvarí..Potom ponorným mixérom zmixujeme a pridáme všetok cukor a kyselinu..Rozvaríme a zberáme penu ktorá sa nám vytvorí.

3. Krok

Džem varíme do požadovanej hustoty, potom ním naplníme poháriky ktoré uzatvoríme viečkami.Poháriky otočíme hore dnom, prikryjeme dekou a necháme vychladnúť..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1663 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.