- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- sterilizujeme
- Jablková marmeláda
Jablková marmeláda
- Kusov: 4
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 1 kg jabĺk
- 500 g cukru
- 200 ml vody
Postup prípravy
1. Krok
Všetky jablká nakrájajte na malé plátky, pričom postupne vykrajujte semená a stopky . Vložte plátky jabĺk do veľkého hrnca, pridajte vodu a položte na mierny oheň. Varte 30-40 minút do mäkka, pravidelne miešajte drevenou vareškou.
2. Krok
Mäkké jablká položte na sito a utrite ich, pričom oddeľte pyré. Pridajte cukor, premiešajte, dajte na mierny oheň a varte 45-50 minút, pravidelne miešajte drevenou vareškou. Horúcu jablkovú marmeládu vložte do sterilizovaných pohárov a pevne uzavrite viečkami. Naplnené poháre otočte hore dnom, zabaľte ich do hrubej utierky a nechajte cez noc pomaly vychladnúť.
Priemerné hodnotenie receptu
(1 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
69 videní