- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Jahodové buchty
Jahodové buchty
- Kusov: 12
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 1:30 hod
Suroviny
- 250 g polohrubej múky
- 30 g cukru
- štipka soli
- 125 ml vlažného mlieka
- 0,5 kocky droždia
- 1 žĺtok
- 30 g masla
- 9 jahôd
- jahodový džem
- práškový cukor
Postup prípravy
1. Krok
Na prípravu chutných buchtičiek s jahodovou plnkou vymiesime múku, vlažné mlieko, cukor, droždie, žĺtky, zmäknuté maslo a štipku soli na hladké cesto. Prikryjeme ho utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť, kým nezdvojnásobí svoj objem, asi 1 hodinu.
2. Krok
Jahody umyjeme, osušíme, zbavíme zelených častí a nakrájame na štvrtiny. V miske zmiešame jahody s jahodovým džemom.
3. Krok
Zapekaciu misu vymastíme maslom. Vykysnuté cesto rozdelíme na 12 guličiek. Vyrovnajte ich a na každý kúsok cesta položte tri štvrtiny jahôd. Prikryjeme cestom a sformujeme do gule. Buchty vložíme do zapekacej misy švom nadol a prikryté necháme na teplom mieste ešte 30-40 minút kysnúť.
4. Krok
Rúru predhrejeme na 200 °C horný/spodný ohrev a žemle pečieme v predhriatej rúre asi 25 minút na strednej mriežke do zlatista. Vlažné alebo úplne vychladnuté žemle bohato poprášte práškovým cukrom a nechajte sa zlákať týmto sladkým pečivom z kysnutého cesta.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
65 videní