- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Jahodový koláč
Jahodový koláč
- Kusov: 1
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- Cesto :
- 1 1/2 šálky hladkej múky
- 1ú4 šálky práškového cukru
- 1/2 lyžičky soli
- 10 lyžíc rozpusteného masla
- Plnka:
- 120 ml smotany na šľahanie
- 8 lyžíc mascarpone
- 1/2 šálky práškového cukru
- šťava a kôra z polovice citróna
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- Na ozdobu :
- 500 g očistených jahôd nakrájaných na plátky
- 1 jahodové tortové želé
Postup prípravy
1. Krok
Vytvorte kôru: Predhrejte rúru na 180 ° C. Vo veľkej miske zmiešame múku, cukor a soľ. Pridajte rozpustené maslo a miešajte, kým sa nevytvorí cesto. Natlačte zmes na dno a po krajoch tortovej, alebo koláčovej formy . Celé popicháme vidličkou a pečieme dozlatista 25 až 30 minút. Necháme úplne vychladnúť.
2. Krok
Medzitým si pripravte plnku: Vo veľkej mise ručným mixérom vyšľaháme hustú šľahačku, kým sa nevytvoria tuhé vrcholy, 7 minút. V ďalšej veľkej miske vyšľaháme smotanový syr a cukor do hladka. Pridajte citrónovú šťavu a kôru a vanilku. Šľaháme, kým sa všetko nespojí. Primiešame šľahačku. Krém nanesieme na vychladnutý korpus , buď lyžicou alebo cukrárskym vreckom.. Na krém ukladáme do kruhu jahody.. Začíname od vonku.. Pokryte celý povrch koláča.. Medzitým si pripravíme tortové želé podľa návodu na obale , a štetcom potrieme povrch jahôd.
3. Krok
Koláč odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
154 videní