Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Jahodový sorbet s bazovým kvetom

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Jahodovy sorbet.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 5min
  • Hotové Za: 25min
reklama:

Suroviny

  • 10 - 12 bazových kvetov
  • 250 ml vody
  • 200 g cukru
  • 300 g čerstvých jahôd
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Bazové kvety dôkladne opláchnite pod tečúcou vodou, aby ste ich zbavili nečistôt a hmyzu. Nenechávajte ich vo vode príliš dlho, aby nestratili chuť.

2. Krok

V hrnci zmiešajte vodu a cukor. Zohrievajte na strednom ohni, kým sa cukor úplne nerozpustí. Výsledný sirup priveďte do varu a varte ďalšie 1-2 minúty. Potom odstavte zo sporáka a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.

3. Krok

Čerstvé bazové kvety vložte do misky a zalejte ich studeným cukrovým sirupom. Zmes necháme lúhovať aspoň 2 hodiny alebo cez noc v chladničke, pretože tak prenesieme chuť bazových kvetov do sirupu.

4. Krok

Medzitým si umyte a očistite jahody. Rozmixujte ich v mixéri alebo tyčovým mixérom, aby ste získali hladké jahodové pyré.

5. Krok

Keď sú bazové kvety namočené, tekutinu preceďte a bazový sirup zmiešajte s jahodovým pyré. Pridajte čerstvú citrónovú šťavu a dobre premiešajte. Pre dochutenie môžete pridať ešte trochu cukru alebo citrónovej šťavy, ak chcete, aby bol sorbet sladší alebo kyslejší.

6. Krok

Zmes prelejeme do nádoby a dáme na cca 3-4 hodiny do mrazničky, aby sorbet stuhol. Každú hodinu sorbet premiešajte vidličkou, aby ste zabránili tvorbe ľadu a zachovali jeho hladkú textúru.

7. Krok

Keď je sorbet dostatočne tuhý, vyberte ho z mrazničky a pred podávaním ho nechajte trochu rozmraziť. Podáva sa v pohároch alebo miskách a ozdobený čerstvými jahodami.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

361 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.