Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jahodový sorbet s bazovým kvetom

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Jahodovy sorbet.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 5min
  • Hotové Za: 25min
reklama:

Suroviny

  • 10 - 12 bazových kvetov
  • 250 ml vody
  • 200 g cukru
  • 300 g čerstvých jahôd
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Bazové kvety dôkladne opláchnite pod tečúcou vodou, aby ste ich zbavili nečistôt a hmyzu. Nenechávajte ich vo vode príliš dlho, aby nestratili chuť.

2. Krok

V hrnci zmiešajte vodu a cukor. Zohrievajte na strednom ohni, kým sa cukor úplne nerozpustí. Výsledný sirup priveďte do varu a varte ďalšie 1-2 minúty. Potom odstavte zo sporáka a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.

3. Krok

Čerstvé bazové kvety vložte do misky a zalejte ich studeným cukrovým sirupom. Zmes necháme lúhovať aspoň 2 hodiny alebo cez noc v chladničke, pretože tak prenesieme chuť bazových kvetov do sirupu.

4. Krok

Medzitým si umyte a očistite jahody. Rozmixujte ich v mixéri alebo tyčovým mixérom, aby ste získali hladké jahodové pyré.

5. Krok

Keď sú bazové kvety namočené, tekutinu preceďte a bazový sirup zmiešajte s jahodovým pyré. Pridajte čerstvú citrónovú šťavu a dobre premiešajte. Pre dochutenie môžete pridať ešte trochu cukru alebo citrónovej šťavy, ak chcete, aby bol sorbet sladší alebo kyslejší.

6. Krok

Zmes prelejeme do nádoby a dáme na cca 3-4 hodiny do mrazničky, aby sorbet stuhol. Každú hodinu sorbet premiešajte vidličkou, aby ste zabránili tvorbe ľadu a zachovali jeho hladkú textúru.

7. Krok

Keď je sorbet dostatočne tuhý, vyberte ho z mrazničky a pred podávaním ho nechajte trochu rozmraziť. Podáva sa v pohároch alebo miskách a ozdobený čerstvými jahodami.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

349 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.