Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Jamajský koláč

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Babannova torta.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 30min
reklama:

Suroviny

  • Základ:
  • 300 g čokoládových maslových sušienok
  • 60 g masla
  • Smotanovo čokoládová plnka:
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 300 g vanilkového tvarohu
  • 20 g tmavej čokolády
  • 3 lyžice kakaa
  • 1 lyžička práškovej želatíny
  • Šľahačka :
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 2 lyžice práškového cukru
  • Banánová vrstva :
  • 4 banány a citrónové tortové želé
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rozpustite maslo. Rozdrvte sušienky na strúhanku .Môžete to urobiť napríklad pomocou mixéra. Spojte ich s maslom. Naplňte formu sušienkovým základom, dôkladne hmotu utlačte na dno.. Odložte do chladničky na 30 minút.

2. Krok

Teraz pripravte zmes smotany a čokolády. Najprv roztopte čokoládu pomocou hrnca nad hrncom s vriacou vodou. Môžete ju tiež vložiť do mikrovlnnej rúry Odložte nabok vychladnúť. Lyžičku želatíny zalejte lyžicou vody a nechajte napučať. Potom ju zohrejte do tekutej konzistencie, napr. v mikrovlnke alebo vo vodnom kúpeli.

3. Krok

Smotanu vyšľaháme dotuha a keď je zmes hustá, primiešame ju k premiešanému vanilkovému tvarohu.. Do želatíny pridáme lyžicu smotany a premiešame. Potom všetko vlejeme do smotanovej hmoty a premiešame. Po malých častiach prilievame tekutú čokoládu a pridávame kakao. Suroviny spolu spojíme .

4. Krok

Zvyšnú smotanu vyšľaháme šľahačom. Na záver pridáme práškový cukor a premiešame.

5. Krok

Vyberte základ z chladničky. Najprv jemne rozotrieme polovicu šľahačky. Nalejte zmes čokoládovej plnky. Opäť zalejeme bielou šľahačkou. Odložíme do chladničky aspoň na hodinu. Medzitým si pripravte banány a želé. Ovocie nakrájame na plátky. Pripravte želé podľa pokynov výrobcu. Na koláč položte nakrájané banány a zalejte ich pripraveným želé. Celé to opäť vložte do chladničky, najlepšie cez noc.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

225 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.