Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Jarná sviatočná roláda s bielou čokoládou: Nadýchaný dezert, ktorý zaručene ohúri

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jarná sviatočná roláda s bielou čokoládou: Nadýchaný dezert, ktorý zaručene ohúri
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jarná sviatočná roláda s bielou čokoládou: Nadýchaný dezert, ktorý zaručene ohúri Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak hľadáte inšpiráciu na sladký jarný dezert, ktorý si zamiluje celá rodina, táto jemná roláda je presne to, čo potrebujete. Kombinácia vláčneho piškótového cesta a krému z bielej čokolády vytvára delikátny zážitok, ktorý sa hodí na každú veľkonočnú oslavu aj rodinné posedenie.

reklama:

Suroviny

  • Na roládu:
  • 5 vajec
  • štipka soli
  • 125 g kryštálového cukru
  • 125 g hladkej múky
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • nastrúhaná kôra z jedného citróna
  • 1 ČL rastlinného oleja
  • Na plnku a ozdobu:
  • 200 g kvalitnej bielej čokolády
  • 280 g smotanového syra (napr. typu Philadelphia)
  • 120 g masla
  • 80 g práškového cukru
  • jedlé kvety alebo sezónne dekorácie podľa chuti
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Začnite oddelením bielkov a žĺtkov. Z bielkov a štipky soli vyšľahajte tuhý sneh. V samostatnej miske mixujte žĺtky s cukrom, kým nevznikne svetlá, nadýchaná pena. Do tejto zmesi potom po častiach primiešajte múku zmiešanú s práškom do pečiva, pridajte citrónovú kôru a trochu oleja. Nakoniec opatrne zapracujte sneh z bielkov – najlepšie ručne, aby cesto ostalo ľahké a vzdušné.

2. Krok

Hotové cesto rozotrite na plech vystlaný papierom na pečenie a vložte do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečte približne 10 minút, kým povrch jemne nezhnedne.

3. Krok

Upečené cesto ešte teplé preklopte na vlhkú a vyžmýkanú čistú utierku. Zvrchu odstráňte papier na pečenie a spolu s utierkou roládu zaviňte. Takto ju nechajte vychladnúť – zachová si pekný tvar a nepraskne.

4. Krok

Bielu čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli. V miske vyšľahajte maslo s krémovým syrom do hladkého krému, do ktorého potom po lyžiciach vmiešajte vychladnutú čokoládu. Na záver dochuťte práškovým cukrom podľa vlastných preferencií.

5. Krok

Roládu rozviňte, odstráňte utierku a vnútro rovnomerne natrite väčšou časťou krému. Opäť ju zrolujte, zabaľte do potravinovej fólie a vložte aspoň na hodinu do chladničky. Zvyšný krém si nechajte bokom – neskôr ním ozdobíte povrch. Ak sa krém v chlade príliš stuhne, nechajte ho chvíľu postáť pri izbovej teplote.

6. Krok

Na záver roládu podľa vkusu dozdobte – ideálne jedlými kvetmi, veľkonočnými cukrovými ozdobami alebo čokoládovými hoblinami.

reklama:

Táto jarná roláda je ako stvorená na veľkonočný stôl – pôsobí elegantne, no jej príprava je jednoduchšia, než sa môže zdať. A čo je najlepšie? Môžete si ju prispôsobiť podľa nálady – zmeniť dekorácie, pridať ovocie alebo dochutiť krém troškou vanilky.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

74 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.