Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Jemná bábovka s kyslou smotanou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jemná bábovka s kyslou smotanou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jemná bábovka s kyslou smotanou Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 50min
  • Hotové Za: 0min

Ak hľadáte recept na vláčnu, nadýchanú bábovku, ktorá sa v ústach doslova rozplýva, ste na správnom mieste. Táto verzia s kyslou smotanou je nielen jednoduchá na prípravu, ale vďaka orechom a rumu má aj skvelú chuť.

reklama:

Suroviny

  • 4 vajcia
  • 170 ml rastlinného oleja
  • 400 ml kyslej smetany
  • šťava z polovice citróna
  • 180 g práškového cukru
  • 50 g mletých orechov
  • 400 g polohrubej múky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 50 ml rumu
  • 3 lyžice kakaa
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vo väčšej miske vyšľaháme vajcia s cukrom do peny. Pridáme citrónovú šťavu, olej a kyslú smotanu, pričom všetko dôkladne premiešame, aby sa suroviny spojili.

2. Krok

Postupne do zmesi preosejeme múku zmiešanú s práškom do pečiva a prisypeme mleté orechy. Jemne premiešame, aby vzniklo hladké cesto.

3. Krok

Polovicu cesta odoberieme do inej misky a zamiešame do nej kakao, ktoré sme rozpustili v rume.

4. Krok

Formu na bábovku dobre vymastíme a vysypeme múkou. Do nej striedavo vrstvíme svetlé a kakaové cesto, aby vznikol pekný mramorový efekt.

5. Krok

Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 50 – 60 minút, kým povrch nezozlatne. Správnosť upečenia skontrolujeme špajdľou – ak vyjde čistá, bábovka je hotová.

6. Krok

Po upečení necháme chvíľu vychladnúť vo forme, potom ju opatrne vyklopíme a necháme úplne vychladnúť.

reklama:

Výsledkom je dokonale jemná, vláčna bábovka s príjemnou arómou rumu a orechov. Skvele chutí samotná alebo posypaná práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

94 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.